Sneža Vidović

Sneža Vidovič, univ. diplomirana socialna delavka Registrirana učiteljica joge RYT (ameriška diploma), FIY (evropska diploma) Z jogo se je srečala zaradi zdravstvenih težav, ki so se pojavile pri 14 letih. V najstniških letih je bil šport njena osrednja dejavnost, le redki pa so vedeli, da jo zanima tudi joga. Na področju joge in meditacije se […]

Sneža Vidovič, univ. diplomirana socialna delavka

Registrirana učiteljica joge RYT (ameriška diploma), FIY (evropska diploma)

Z jogo se je srečala zaradi zdravstvenih težav, ki so se pojavile pri 14 letih. V najstniških letih je bil šport njena osrednja dejavnost, le redki pa so vedeli, da jo zanima tudi joga.

Na področju joge in meditacije se je kmalu začela tudi aktivno izobraževati. V času študija na fakulteti je raziskovala psihologijo osebnosti, komunikologijo in druga področja, ki se dotikajo osebne in duhovne rasti.

Od leta 2000 je ena najbolj prepoznavnih slovenskih učiteljic joge; zavzema se za dvig strokovnosti in profesionalnosti na področju joge. Jogo in meditacijo redno poučuje v Sloveniji in tujini, je avtorica več strokovnih programov za učitelje joge ter različnih delavnic in seminarjev. Objavlja članke o jogi, zdravem življenju in uspešni komunikaciji.

Je ena redkih učiteljev joge pri nas, ki so zaključili tudi 4 letni (600 ur) učiteljski program v okviru Italijanske federacije joge. Trenutno se izobražuje pri svetovno znanih učiteljih, pri Donni Farhi, Sarah Powers in Ericu Schifmannu.

Leta 2005 je odprla Joga studio Sadhana v Ljubljani. Njen koncept združuje tradicionalni način učenja z dinamičnimi stili joge (vinjasa joga, hatha flow joga). To leto pa ni prineslo samo njenega razcveta na področju joge, ampak tudi v osebnem življenju. Nosečnost in rojstvo sina sta ji podarila nov vir energije.

Odločila se je, da po desetih letih poučevanja, dokončno izbere jogo za svojo poklicno in profesionalno pot.

Leta 2006 je pripravila DVD – Sadhana  vol.1. S tem pripomočkom je mnogim ponudila priložnost za strokovno izvajanje joge doma.