Ni vsak oddih “jogijski” oddih

Jogijski oddih, za informacije in prijavo klikni TUKAJ. Živeti v atomskem veku ni hec. Da smo preobremenjeni in da se nam življenje vrti  s prevelikimi obrati, čivkajo že vrabci po vejah. Vztrajamo in se ne damo. Navsezadnje se to od nas pričakuje. Danes je pregorevanje vrednota, ki nam jo vcepljajo v glavo, o ljudeh, ki […]

Jogijski oddih, za informacije in prijavo klikni TUKAJ.

Živeti v atomskem veku ni hec. Da smo preobremenjeni in da se nam življenje vrti  s prevelikimi obrati, čivkajo že vrabci po vejah. Vztrajamo in se ne damo. Navsezadnje se to od nas pričakuje. Danes je pregorevanje vrednota, ki nam jo vcepljajo v glavo, o ljudeh, ki pregorevajo na delovnih mestih in le še s težavo dohajajo ritem, se govori malodane z občudovanjem. Ulice so polne utrujenih in izžetih obrazov, posušenih ljudi.
Temeljna resnica, ki nam jo joga prenaša iz starih dni, je, da mora biti vsepovsod ravnovesje. Okoli nas in v nas samih. Če ravnovesja ni, neizbežno sledi “izravnava”.  Vsi dobro vemo – če nekaj ni v ravnovesju, se polomi, pokvari, podre, ali celo … umre. Dobro je, da se sami zavemo točke, na kateri ravnovesja ne dosegamo več, še bolje je, če kritične dejavnike  predvidimo in se nanje pripravimo ali se jim izognemo. Na tem mestu še lahko sami vplivamo na končni izid, naše lastne odločitve nas bodo vodile po spirali navzdol ali po poti izpolnjenega in srečnega življenja.


Ste tudi vi na tankem ledu? Slišite, kako poka pod vami? Takim občutkom je treba prisluhniti. Pogosto si rečemo, da se moramo “odklopiti” oz. spočiti in odidemo na dopust. Mnogi se spet ujamejo v past, saj dopust v smislu preležavanja, prenajedanja in ponočevanja ne pomeni “polnjenja baterij”, čeprav na morju. Če ste se torej v službo vrnili utrujeni in brez energije, vam vaš prosti čas ni prinesel tistega, kar potrebujete.


Vredno je poiskati dopust ali oddih, ki nam ogromno da, ki je lahko zelo intenziven, a nas napolni z energijo, nas globoko sprosti in kanalizira stres, ki se je nakopičil v nas.


V Sloveniji je t. i. “JOGIJSKI ODDIH” že znan pojem. Pomeni čas, ko delamo na sebi, smo aktivni na vseh ravneh, tudi fizični. V času jogijskega oddiha je sadhana – praksa joge –pogostejša. Jogo najpogosteje izvajamo dvakrat na dan, zjutraj in zvečer. Praksa je temeljita in se pogosto kombinira s čistilnimi tehnikami in mantrami. Dober jogijski oddih naj ponudi  tehnike, ki jih lahko usvojimo in izvajamo tudi sami doma. Dnevi jogijskega oddiha so lahko tematsko obarvani, ni pa nujno. Pomembno je, da dobimo vpogled, kako doseči in obdržati ravnotežje v življenju, kaj konkretno lahko samo naredimo za to, tudi po koncu oddiha. Zelo pomembna kvaliteta dobrega jogijskega oddiha je tudi hrana. Ta naj bo sveža in bogata z energijo, prano.  Nepogrešljiv je tudi ljubeč in pozitiven odnos tistega, ki hrano pripravlja.


Jogijski oddih ima največji učinek, če ga preživimo v naravi, na krajih, bogatih s soncem in energijo. S čisto vodo in čistimi ljudmi. Pozitivne vibracije so tisto, kar vnese glasbo v naša srca. Taka srečanja so tudi odlična priložnost za nova poznanstva, saj specifična tematika  pritegne nam “sorodne” ljudi.
Najpomembneje je, s kakšnim odnosom prihajamo na jogijski oddih – kot pravijo, dobro vzdušje si naredimo samo. Vsak prejme toliko, kot je vložil vase in v druge.

Več informacij in prijava na Jogijski oddih…