Literatura s področja joge

Na jogo hodim že dalj časa. Zanima me, katero literaturo s področja joge v slovenščini bi mi priporočili. Emil, Ljubljana Pozdravljeni, Emil! Kakovostne literature s področja joge v slovenskem jeziku je razmeroma malo. Ker niste posebej navedli, katero vrsto joge imate v mislih, predvidevam, da hatha jogo, ker večinoma ljudje pod jogo razumejo hatha jogo. […]
Na jogo hodim že dalj časa. Zanima me, katero literaturo s področja joge v slovenščini bi mi priporočili.

Emil, Ljubljana

Pozdravljeni, Emil!

Kakovostne literature s področja joge v slovenskem jeziku je razmeroma malo. Ker niste posebej navedli, katero vrsto joge imate v mislih, predvidevam, da hatha jogo, ker večinoma ljudje pod jogo razumejo hatha jogo.

Knjiga, ki je sicer starejšega datuma, ampak je še vedno eden boljših priročnikov joge, je knjiga Andreja Van Lysebetha Učim se joge, druga knjiga istega avtorja ima naslov Pranajama – dinamika dihanja. Če pa bi vas zanimala filozofija joge, kjer je vpeta tudi hatha joga kot del filozofskega sistema aštange joge, je zelo koristna knjiga Raja joga, avtorja Vivekanande.

Sicer pa je precej več literature v tujih jezikih. Naj naštejem samo nekatere avtorje, ki so izdali odlične priročnike za jogo in razumejo hatha jogo zelo široko: Donna Farhi, Erich Schiffman, Judith Lasater, Sarah Powers.