Sade sati

Spoštovana ga. Pipan,Slišala sem za obdobja v življenju – sade sati, ki se pojavljajo vsakih 7 let in so lahko kritična. Ker se približujem temu obdobju, bi Vas prosila za razlago. Andrejka V djotišu poznamo različna življenjska obdobja, ko se nam po nekem ključu in glede na naravne ritme aktivirajo principi, načela, in s tem […]
Spoštovana ga. Pipan,
Slišala sem za obdobja v življenju – sade sati, ki se pojavljajo vsakih 7 let in so lahko kritična. Ker se približujem temu obdobju, bi Vas prosila za razlago.

Andrejka

V djotišu poznamo različna življenjska obdobja, ko se nam po nekem ključu in glede na naravne ritme aktivirajo principi, načela, in s tem možna dogajanja v našem življenju.

Prav posebno in za djotiš zelo značilno obdobje je SADE SATI.

Sade sati je obdobje, ki se ciklično ponavlja vsakih 29 let in traja približno 7,5 leta. Nekateri mu pravijo tudi obdobje žalosti in nesreče, pravzaprav pa je to samo obdobje, ko se nam različne stvari iz preteklosti še močneje izrazijo z namenom duhovne rasti, preobrazbe  in napredka.

Gre za Saturnov prehod naše natalne/rojstne Lune. Sade sati se začne, ko Saturn v tranzitu/na nebu vstopi v hišo pred našo Luno in se nadaljuje ves čas – ko prehaja hišo z našo Luno in še eno za njo. Ker pa je Saturn zelo počasen planet in za prehod enega znamenja/hiše potrebuje približno 2,5 leta, traja Sade Sati približno 7 let in pol.

To je obdobje, ko se ljudje lahko v življenju srečamo z različnimi težavami (od čustvenih, psihičnih do zdravstvenih, materialnih), stiskami, morda izgubami in smrtjo – kot zaključevanjem starega in začetkom novega. To je čas upočasnjenega dogajanja, stvari ne tečejo vedno zlahka. Je pa to obdobje tudi obdobje velikega duhovnega napredka in to je bistvo sade satija.

Takrat naj se oseba – zrahljana od težav – obrne v duhovno, k bistvu; iluzije odpadejo in vidimo svet in stvari take, kot so v resnici. Z delom na sebi in pravilno usmerjeno aktivnostjo lahko močno zmanjšamo možne ovire in težave tega obdobja. Namen sade satija je pravzaprav naša notranja preobrazba.

V djotišu poznamo veliko ukrepov, s pomočjo katerih lahko omilimo barvo tega obdobja in preobrazimo neravnovesja v nas, še preden se izrazijo navzven.

Priporočajo se redna meditacija, tišina, disciplina, umirjenost in ponižnost ter pomoč drugim ljudem.

Saturn oziroma ŠANI je tisti princip/načelo, ki nas v tem obdobju najbolj uči, zato se priporoča, da nekaj svoje energije (v času, denarju, skrbi, pomoči) namenimo tisti populaciji, ki jo Saturn uteleša: starcem, revežem, invalidom, ljudem z dna socialne lestvice.

Zelo močno lahko preobražamo svoja možna neravnovesja tudi z zvokom in pri tem nam lahko pomagajo RASA TEHNIKE.

Vsako naravno načelo, vsak planet ni samo povezan s posameznim zvokom, on ta zvok je.

ŠAM predstavlja Šanija/Saturna.

Priporočam, da preberete knjigo, ki jo je napisal Adrian P. Kezele in govori o tem obdobju: VELIČASTNI SATURN.

Bistveno je, da se obdobja sade satija ne ustrašimo, ampak ga vzamemo kot priložnost za veliko osebno rast in razvoj. Preventivne tehnike, ki jih pozna djotiš, in prava usmeritev ter usmerjene aktivnosti pa so tiste stvari, ki nam lahko pomagajo preobraziti neravnovesja znotraj nas in zmanjšati težave zunaj.