Nakup ajurvedskih zdravil

Spoštovana Biljana, zanima me, kje se lahko (če sploh) kupijo ajurvedska zdravila pri nas. Morda obstaja kje ajurvedska lekarna z usposobljenim prodajalcem, ki zna svetovati? ZorkaDraga Zorka, pri nas, na žalost, takšna lekarna ne obstaja … Nekatera ajurvedska zdravila lahko dobite v trgovinah z zdravo prehrano, v knjigarni »Om Šiva Ezoterika«, ki je v BTC-ju […]

Spoštovana Biljana,

zanima me, kje se lahko (če sploh) kupijo ajurvedska zdravila pri nas. Morda obstaja kje ajurvedska lekarna z usposobljenim prodajalcem, ki zna svetovati?

Zorka
Draga Zorka,

pri nas, na žalost, takšna lekarna ne obstaja … Nekatera ajurvedska zdravila lahko dobite v trgovinah z zdravo prehrano, v knjigarni »Om Šiva Ezoterika«, ki je v BTC-ju (hala stoji takoj za halo pokrite BTC-tržnice) in v njeni podružnici na Trubarjevi cesti, zelo blizu Tromostovja. Nekateri prodajalci vam znajo tudi svetovati. Sicer pa se lahko zdravila, ki vam jih predpiše ajurvedski zdravnik, lahko nabavijo tudi pri uvoznikih in njihovih distributerjih – v tem primeru vam glede uporabe svetuje zdravnik. Omenjeni uvozniki tudi ne uvažajo široke palete ajurvedskih zdravil, ker je Slovenija preprosto premajhna za kaj takega. Zato so tudi zdravniki omejeni na tista zdravila, ki jih pacient lahko kupi pri nas. Sicer pa imajo tudi rastline, ki rastejo na naših tleh, v ajurvedi pomembno mesto pri našem zdravju – saj so ‘otroci’ istih tal, na katerih živimo tudi mi, z nami delijo isto mineralno vsebino. Te naše rastline se naslavljajo na nas celo še bolj pristno kot rastline iz oddaljenih dežel. Problem je v tem, da v današnjem času povprečen zaposlen človek težko najde čas za nabiranje rastlin in njihovo sprotno domačo pripravo.