Kako lahko otroku izberem pravo ime s pomočjo djotiša?

Spoštovana gospa Pipan,z velikim zanimanjem berem Vaše prispevke o djotišu. Ker v kratkem pričakujem otroka, me še posebej zanima pojem namkaran. V poplavi različnim informacij, numeroloških na primer, in v smislu latinskega pregovora »nomen est omen«, bi rada izbrala otroku, ki se bo rodil, pravo ime. Kako lahko to storim s pomočjo djotiša? Hvala za […]

Spoštovana gospa Pipan,

z velikim zanimanjem berem Vaše prispevke o djotišu. Ker v kratkem pričakujem otroka, me še posebej zanima pojem namkaran. V poplavi različnim informacij, numeroloških na primer, in v smislu latinskega pregovora »nomen est omen«, bi rada izbrala otroku, ki se bo rodil, pravo ime. Kako lahko to storim s pomočjo djotiša?

Hvala za odgovor,

Andrejka  

Pozdravljeni!  

Namkaran je starodavno znanje o umetnosti imenovanja.  

Bistvo namkarana je izračun imena, ki ustreza posameznikovi natalni karti in podpira, prebuja ter izraža tisto najboljše v človeku, vse njegove danosti, sposobnosti, dobre lastnosti in potenciale.  

Namkaran govori o vrednosti zvoka in njegovem vplivu na človeka. Celotno vesolje je sestavljeno iz zvokov, ki so pravzaprav vibracije, obrazci energije, ki lahko prebujajo in aktivirajo različne dele naše osebnosti.  

Zato je pri namkaranu pomemben izgovor – torej zvok imena in ne njegov zapis. Zvok je tisti, ki se dotakne nečesa v nas in to prebudi, aktivira.  

Ker je osnova za izračun ugodnega imena pri namkaranu natalna karta posameznika – torej trenutek rojstva, je zelo pomembno ime izbrati po rojstvu otroka.  

A to ne bi smela biti večja težava, saj se lahko dogovori in naredi izračun takoj v prvih dneh po rojstvu otroka. V vsakem primeru pa bi morali imeti pripravljenih nekaj imen, ki so vam všeč in bi bili osnova za izračun, saj je vsekakor zelo pomembno, da bi bilo ime, ki bi ga izbrali, ugodno tako za otroka kot tudi všečno vam.  

Veliko radosti v nosečnosti vam želim in srečno!  

Tina