Svetovanje glede težavnega pubertetnika

Draga Tina,   imam pubertetnika, ki mi povzroča hude preglavice. Na vse načine se trudim, da bi ga razumela in ustrezno ukrepala, preden bodo stvari popolnoma ušle z vajeti. Zanima me, če je za svetovanje obvezna navzočnost obeh – dvomim namreč, da bi sin hotel z menoj, ali zadoščajo podatki iz rojstnega lista. Lep pozdrav, […]

Draga Tina,  

imam pubertetnika, ki mi povzroča hude preglavice. Na vse načine se trudim, da bi ga razumela in ustrezno ukrepala, preden bodo stvari popolnoma ušle z vajeti. Zanima me, če je za svetovanje obvezna navzočnost obeh – dvomim namreč, da bi sin hotel z menoj, ali zadoščajo podatki iz rojstnega lista.

Lep pozdrav,

Roza  

Pozdravljeni, Roza!  

V takšnem primeru, ki ga opisujete, je izredno pomembno opraviti djotiš svetovanje vam, mami, saj je pravzaprav otrok del vaše življenjske zgodbe, vašega učenja, neke naloge, povezane z vašim življenjem.  

Djotiš svetovanje vam lahko pomaga osvetliti, kaj je tisto, kar vaju povezuje ali ločuje, kakšna naloga in učenje sta povezana z vašim sinom, zakaj se vam to dogaja in koliko časa to je in bo prisotno v vašem življenju.  

Če se postavite v ta položaj, lahko veliko lažje razumete dogajanje in tudi otroka, pravzaprav pogledate dogajanje iz druge – svetlejše perspektive in morda vidite kaj, česar sedaj ne opazite.  

Za vas pa je takšno svetovanje pomembno še z drugega stališča.

Otrok je del vaše karme – karmične posledice, in skozi vašo karto se lahko najbolje razbere, katero naravno načelo/princip ali planet vam to posledico (torej dogajanje z vašim otrokom) aktivira, prinaša, ter seveda določijo preventivni ukrepi in vaše usmerjeno delovanje, da boste zmogli neravnovesja, povezana s tem načelom, ki se vam sedaj izražajo skozi otroka, preobraziti in s tem pomagati tudi otroku.  

Če gre za mladoletnega otroka, na koncu svetovanja vedno pogledam še natalno karto otroka in njegovo učenje, njegove potenciale in šibkosti. Za to ni potrebna prisotnost otroka, razen če gre za polnoletno osebo. V takšnem primeru pa bi se moral tudi otrok strinjati s svetovanjem.  

Veliko potrpežljivosti in ljubezni vam želim.

Velike količine tega lahko rešijo marsikateri problem 🙂  

Tina