Izobraževanje za ajurvedskega zdravilca

Pozdravljena! Zanima me, če se lahko kje izučim za ajurvedskega zdravilca. Dobim kakšno diplomo, licenco ali kaj podobnega? Zanima me tudi, koliko časa traja izobraževanje.Hvala za odgovor. Bojan Na žalost v Sloveniji nimamo Fakultete za ajurvedo, ki bi vam omogočila pridobitev diplome ajurvedskega zdravnika. Sama organiziram in vodim šolo ajurvede, ki traja eno leto, razdeljena […]

Pozdravljena! Zanima me, če se lahko kje izučim za ajurvedskega zdravilca. Dobim kakšno diplomo, licenco ali kaj podobnega? Zanima me tudi, koliko časa traja izobraževanje.

Hvala za odgovor. Bojan

Na žalost v Sloveniji nimamo Fakultete za ajurvedo, ki bi vam omogočila pridobitev diplome ajurvedskega zdravnika. Sama organiziram in vodim šolo ajurvede, ki traja eno leto, razdeljena je na tri 4-mesečne module in obsega 200 šolskih ur predavanj o ajurvedi. Učenci pridobijo temeljno znanje s področja sankhja filozofije, ajurvedske fiziologije, patofiziologije, zeliščarstva in energetike hrane, pa tudi znanje o temeljnih postopkih pri zdravljenju. Žal pa s tem šolanjem ne morete postati ajurvedski zdravilec, ker menim, da je za to potrebno bistveno daljše šolanje in praksa; pridobite pa interno diplomo in veliko znanja, ki vam omogoča samostojno in inteligentno presojo po načelih ajurvede pri preprečevanju bolezni in zdravljenju lažjih akutnih bolezenskih stanj. S tem znanjem lahko pomagate preprečevati in zdraviti lažje bolezni pri sebi in svojih družinskih članih.  V  Sloveniji lahko občasno zasledite tudi različne krajše tečaje ajurvede, ajurveda pa je (zaenkrat še) tudi del učnega programa (60 ur ajurvede) v Šoli biorgonomije Marjana Ogorevca.