Kakšni so obeti za prihodnje leto?

Gospa  Pipan,pred iztekom leta bi Vas rada povprašala, kakšni so obeti za prihodnje leto. Srečno novo leto, Beti    Pozdravljeni, Beti!   Hkrati s tem, ko smo zakorakali v novo leto, smo stopili tudi v novo desetletje.    Leto 2010 je z vidika djotiša leto UPANJA IN LJUBEZNI. To je zelo optimistični naziv in pravzaprav govori […]

Gospa  Pipan,

pred iztekom leta bi Vas rada povprašala, kakšni so obeti za prihodnje leto.

Srečno novo leto, Beti   
 
Pozdravljeni, Beti!  

Hkrati s tem, ko smo zakorakali v novo leto, smo stopili tudi v novo desetletje.   

Leto 2010 je z vidika djotiša leto UPANJA IN LJUBEZNI. To je zelo optimistični naziv in pravzaprav govori o pozitivnih možnostih, ki bi se lahko uresničile predvsem v drugi polovici leta 2010.  

Pomembno je vedeti, da se djotiš  ne ukvarja s predvidevanjem, pač pa s preventivo in spremembo. Izriše in pokaže nam zemljevid poti, ki se ji reče naše življenje, a samo zato, da bi se lažje znašli, da bi se odločili za prave izbire in se izognili slabim. V bistvu je svetloba zavesti, ki nam pokaže možnosti naše prihodnosti z namenom izbrati, delovati, spremeniti …

Djotiš govori o naravnih ritmih in o tem, kdaj in kako delovati, da bi se uskladili s temi naravnimi ritmi. Usklajeni z naravnimi ritmi pa lahko delujemo in živimo bolj srečno, izpolnjeno, radostno, mirno in zdravo.  

Leto 2009, ki je za nami, je bilo z vidika djotiša Marsovo leto – leto ognja, predvsem zaradi slabega položaja tega planeta. To obdobje se je začelo oktobra 2009 in se bo nadaljevalo do maja 2010. Zato bo predvsem prvih nekaj mesecev novega leta še vedno lahko obarvano z negativno Marsovo energijo. Paziti moramo na vse vidike le-te v nas ali v življenju okoli nas. Na harmonizacijo nemira, nepotrpežljivosti, naglice, jeze ter tudi poguma in hrabrosti. Ogenj v nas še vedno gori, treba ga je pravilno usmeriti!  

Po drugi strani pa je prvih pet mesecev leta 2010 tudi pozitivno obarvanih, saj je naravno načelo Guruja/Jupitra konec decembra vstopilo v znamenje Vodnarja, kar se zgodi vsakih 12 let in kaže na čas za širjenje znanja, modrosti, duhovne rasti in hvaležnosti.

To je pozitivno obdobje (ki se bo nadaljevalo tudi v leto 2011), zelo ugodno za učenje, izobraževanje, poučevanje in prenašanje znanja. Pravzaprav nas prav naravno načelo planeta Jupitra s svojo modrostjo, znanjem in pravilnim vrednotenjem stvari v teh prvih mesecih lahko zaščiti pred rušilno in negativno močjo neravnovesja Marsove energije.

Seveda se moramo odločiti sami, a možnost vsekakor imamo. Pozitivni vpliv Jupitra lahko povečamo, če se v teh prvih mesecih obrnemo k učenju, izobraževanju, poučevanju ali kakorkoli pomagamo tistim, ki to že počnejo.   

Zaradi retrogradnosti planeta Saturna (do konca maja 2010) se priporoča tudi redna praksa tišine, meditacije, discipline in umirjenosti. Tistim, ki v tem obdobju živijo pod močnim vplivom naravnega načela Saturna/Šanija (Sade Sati, Saturnov povratek, Saturnovo obdobje), pa priporočam tudi, da nekaj svoje energije – v času, denarju, pomoči, skrbi – namenijo tisti populaciji, ki jo Saturn uteleša: invalidom, revežem, ostarelim, ljudem z dna socialne lestvice. Sobota je Saturnov dan, zato je to najboljši dan za pomoč tem ljudem ter za tišino in meditacijo.  

Karmična os Rahu/Ketu (severni in južni Lunin vozel) kaže v letu 2010 na eni strani na možnosti duhovnega napredka, a ne brez nevarnosti. Te nevarnosti so lahko naši lastni strahovi, nejasnost in nezrelost. Če nam jih uspe odstraniti, so nam odprta vrata za globoke duhovne uvide.

Eden izmed načinov za usklajevanje z naravnima načeloma Rahuja in Ketuja in preobrazbo njunega negativnega delovanja v pozitivnega, pa je tudi pomoč živalim, zavetiščem zanje, brezdomcem in naravovarstvenim projektom.   

Meseca junij in julij sta v letu 2010 prehodna, mirna meseca, priporočljiva za potovanja, povezovanje z naravo in bivanje v naravi ter za telesne aktivnosti.   

Drugi del leta 2010 je pod pozitivnim vplivom Šukre – naravnega načela planeta Venera, vendar na žalost z izjemo avgusta, ko bo pred vstopom v znamenje Tehtnice, kjer se počuti izvrstno, prehajala znamenje Device, kjer izraža svoje najslabše lastnosti. Hkrati s tem bo v tem obdobju pod močnim vplivom Marsa, kar kaže na zelo strastno obdobje, a treba je paziti, da se negativne lastnosti Venere ne bi močno izrazile in prevladale. To so različne odvisnosti, ljubosumje, zavist, pretirana vezanost na užitke tudi v povezavi z nasiljem, jezo, grobostjo …

V djotišu je zato avgust 2010 mesec preventivnih ukrepov za naravno načelo Venere. Usmerite se v pomoč ustvarjalcem, umetnikom, kulturnim organizacijam in ženskam. Venerin dan je petek, zvok, ki harmonizira princip Venere v nas, pa je ŠUM.

V branje priporočam knjigo Adriana P. Kezeleta: Čarobnica, ki govori o Šukri, tj. naravnem načelu Venere.

Avgust 2010, predvsem okoli 20. 8., je zato najkritičnejši del leta 2010. Borite se proti odvisnosti ali pomagajte organizacijam, ki to počno. Prebudite ženske elemente v svojem življenju, kot so nežnost, zaščita, ustvarjalnost, ples, glasba, da bo to kratko kritično obdobje lažje prešlo.  

Septembra, z njenim prehodom v znamenje Tehtnice, pa se začne pravo obdobje ljubezni, tako telesne ljubezni kot tudi duhovnih uvidov prek nje. To je resnično pravi in dober čas, da se odprete ljubezni in jo živite.

Venera je tudi naravno načelo, ki lahko izboljša finančni položaj tako družbe kot tudi posameznikov.   

Leto 2010 je gotovo lahko leto UPANJA IN LJUBEZNI, vendar ne brez nevarnosti. Morda je največ odvisno prav od teh prvih mesecev oziroma našega počutja, delovanja, odzivov in izbir v tem obdobju.  

Treba je tudi vedeti, da je to splošna analiza leta 2010. Djotiš pa se obrača največ k posamezniku, saj smo si vsi različni in enkratni. Kako bodo ta naravna gibanja in načela vplivala na naše življenje, pa pove natalna karta vsakega posameznika.   

Želim vam izpolnjeno in ljubezni ter upanja polno leto 2010!  

Tina