Kje se naučiti djotiša?

Spoštovana gospa!Zanima me, kje se pri nas lahko naučiš djotiša oziroma ali obstaja kakšna šola, tečaj, kjer pridobiš potrdilo, diplomo, licenco. Zanima me tudi, koliko časa traja tako izobraževanje. Hvala za odgovor, AmalijaPozdravljeni, Amalija! Tudi v Sloveniji obstajajo šole, kjer se lahko uči djotiša. Sama sem se izobraževala v okviru Duhovne akademije Adriana P. Kezeleta […]

Spoštovana gospa!

Zanima me, kje se pri nas lahko naučiš djotiša oziroma ali obstaja kakšna šola, tečaj, kjer pridobiš potrdilo, diplomo, licenco. Zanima me tudi, koliko časa traja tako izobraževanje.

Hvala za odgovor, Amalija
Pozdravljeni, Amalija!

Tudi v Sloveniji obstajajo šole, kjer se lahko uči djotiša. Sama sem se izobraževala v okviru Duhovne akademije Adriana P. Kezeleta na Hrvaškem in v Mariboru. Študij traja tri leta in na koncu se seveda dobi tudi potrdilo, diploma o opravljenem študiju. Na žalost to v Sloveniji še ni uradno priznan poklic in s tega vidika tudi sama diploma nima večje uporabne vrednosti. Jo ima pa vsekakor znanje, pridobljeno v samem procesu šolanja – tako notranje, z delom na sebi, kot tudi tisto, ki nam omogoča pomagati in svetovati drugim. S tega vidika je program šolanja za djotiš svetovalca v okviru akademije Adriana P. Kezeleta zares kakovosten in sedaj že popolnoma dostopen tudi v Sloveniji v Mariboru.

Lep pozdrav,
Tina