Rojstna karta Slovenije

Gospa Pipan, poslušam poročila, berem časopise, gledam okrog sebe in sem precej razočarana. Država Slovenija potuje po čudnih poteh. Zanima me, ali ima tudi država svojo “rojstno karto”, karmo, in ali lahko svetujete in vidite, kaj in kako. MartaPozdravljeni, Marta! Tako kot vse ima tudi država Slovenija svoj začetek in s tem tudi svojo rojstno […]

Gospa Pipan, poslušam poročila, berem časopise, gledam okrog sebe in sem precej razočarana. Država Slovenija potuje po čudnih poteh. Zanima me, ali ima tudi država svojo “rojstno karto”, karmo, in ali lahko svetujete in vidite, kaj in kako.

Marta
Pozdravljeni, Marta!

Tako kot vse ima tudi država Slovenija svoj začetek in s tem tudi svojo rojstno karto. Sama nikoli nisem imela želje, da bi se poglabljala v natalno karto Slovenije, predvsem zato, ker državo Slovenijo sestavljamo posamezniki. Posamezniki – ljudje – smo tisti, ki delujemo in stvari lahko spremenimo in djotiš kot tak se v bistvu vedno obrača k posamezniku kot enkratnemu in neponovljivemu. Ko se bo spremenila zavest ljudi – posameznikov, se bo spremenilo tudi dogajanje v državi – katerikoli. Ljudje smo tisti, ki se lahko spremenimo in to je bistvo djotiša – usmeriti posameznika na njemu lastno življenjsko pot skozi izražanje potencialov, ki jih ima, ter zmanjševati neravnovesja, ki nas držijo ujete v stanju nezadovoljstva. Ko boste v sebi našli mir in ravnovesje, se bo spremenilo tudi vaše zaznavanje resničnosti, ki je v vas in okoli vas. Ljudje ne vidimo vedno vsega takega, kakršno je v resnici. Z našo spremembo pa se vedno spremenijo tudi stvari okoli nas, ker vidimo, razumemo več in tudi globlje, in tu je pravi mir, iz katerega izhaja vse, predvsem pa naše pravilno delovanje tukaj in sedaj.

Lep pozdrav,
Tina