CHARMAINE YABSLEY: CELOVITO RAZSTRUPLJANJE

Razstrupljanje

ZAGOTOVITE SI KNJIGO V PREDNAROČILU PO UGODNEJŠI CENI!

Prevajalec: Živa Smerkolj
Št. strani: 144
Vezava: broširana
Format: 300 x 185 mm


Redna cena 19,90 EUR
Cena v prednaročilu 17,90 EUR
Predvidena dobava: jesen 2010
Stroški poštnine 2,90 EUR
www.didakta.si – Knjige, ki puščajo sledove…

Avtorica Charmaine Yabsley je priznana avtorica s področja zdravega načina ľivljenja. V knjigi je opisala številne napotke za razstrupljanje telesa in izboljšanje splošnega počutja.

V prvem delu opisuje, kaj razstrupljanje sploh je in kdo ga v resnici potrebuje. Poseben poudarek je namenila prehrani in gibanju. Zanju pravi, da sta temelj zdravega načina življenja. Bralcu svetuje, katero hrano naj uživa in katere oblike gibanja so najbolj koristne za izboljšanje zdravja.

Vse to avtorica spretno vplete v nadaljevanje knjige. Najprej opiše pet načrtov za razstrupljanje. Prvi je kratek, enodnevni načrt, ki je namenjen okrevanju po končanem stresnem obdobju v zasebnem ali poklicnem življenju. Če imamo več časa, je priporočljivo, da izvedemo tridnevno ali sedemdnevno celovito razstrupljanje. Avtorica je v načrt uvedla tako prehrano (pri tem se ne omeji zgolj na naštevanje priporočljivih živil, ampak za vsak obrok navede slasten recept), kakor gibanje in čas za umiritev. Tako si ne opomore zgolj telo, ampak tudi duh.

Poleg teh treh splošnih načrtov za razstrupljanje je avtorica sestavila še načrt za tridnevno razstrupljanje jeter in razstrupljanje za odvajanje od kajenja.

Toda pri razstrupljanju ne gre le za boljše počutje, ampak tudi za lepši videz in krepitev duha. Zato avtorica predlaga nekaj negovalnih tretmajev, ki jih z lahkoto izvedemo v domači kopalnici in so hkrati odličen spremljevalec prej opisanih celovitih razstrupljanj. Izvedeli boste, kako pripraviti masko za obraz in katera mešanica eteričnih olj za kopel vas bo najbolj sprostila in umirila.

Kljub temu je jasno, da si včasih radi privoščimo razstrupljanje v centrih sprostitve in zdraviliščih. V zadnjem delu avtorica nazorno opiše, h katerim strokovnjakom se je pametno obrniti za pomoč in kako potekajo tretmaji v zdraviliščih. Posebno dopolnilo knjige je nedvomno tudi načrt za razstrupljanje duha.