Beljakovine v urinu

Spoštovana Biljana,Občasno se mi v urinu pojavljajo beljakovine. Težav z ledvicami sicer nimam, sem pa imel dvakrat v življenju vnetje ledvičnih čašic. Rad bi se izognil kakšnemu bolj radikalnemu zdravilu in Vas prosim za nasvet. Bojan Dragi Bojan,beljakovine v urinu lahko pomenijo, da so ledvice vseeno malo okvarjene, ker zdrave ledvice skozi svojo membrano ne […]

Spoštovana Biljana,
Občasno se mi v urinu pojavljajo beljakovine. Težav z ledvicami sicer nimam, sem pa imel dvakrat v življenju vnetje ledvičnih čašic. Rad bi se izognil kakšnemu bolj radikalnemu zdravilu in Vas prosim za nasvet.
Bojan

Dragi Bojan,
beljakovine v urinu lahko pomenijo, da so ledvice vseeno malo okvarjene, ker zdrave ledvice skozi svojo membrano ne prepuščajo beljakovin. Če bi bil ta izvid pogost, vam svetujem, da obiščete nefrologa in ugotovite funkcionalno stanje ledvic. Če pa je to le občasen pojav, potem je možno, da je v vaši krvi, predvsem v rasa tkivu, pretirana količina kapha fluida oz. doše. (Potrebovala bi še podatek o vaši konstituciji.) Priporočljiv bi bil post – vsaj 7–10 dni, ki naj mu sledi dieta, ki jo bom v naslednjih prispevkih priporočila za primer ame, prisotne v telesu (vsaj dva meseca), kot stalni slog prehranjevanja pa dieta anti-kapha. Tudi to dieto bomo omenili v naslednjih prispevkih. V prehrani veliko uporabljajte zeleno in peteršilj, tople začimbe (kumino, kurkumo, ingver, česen, mediteranske začimbe, janež …). Od ajurvedskih zdravil pa vam priporočam uporabo tablet ali kapsul Punarnava vsaj 3–4 mesece. Vsa priporočila veljajo – še enkrat poudarjam – v primeru, da ste po konstituciji prevladujoči tip kapha.