Oplemenitenje prostora

Spoštovana gospa Pipan, Zanima me, kako bi lahko oplemenitila prostor. V sinovi sobi je postelja pod nagnjenim delom strehe, obrnjena je sever-jug. Trenutno ni možnosti, da bi posteljo postavili drugače, ker je soba majhna. Zdi se mi, da položaj ni optimalen, zanima me, če ga lahko kako izboljšam, ne da bi posteljo premaknila. Hvala lepa […]

Spoštovana gospa Pipan,

Zanima me, kako bi lahko oplemenitila prostor. V sinovi sobi je postelja pod nagnjenim delom strehe, obrnjena je sever-jug. Trenutno ni možnosti, da bi posteljo postavili drugače, ker je soba majhna. Zdi se mi, da položaj ni optimalen, zanima me, če ga lahko kako izboljšam, ne da bi posteljo premaknila. Hvala lepa za odgovor, Hedvika
 
Pozdravljeni Hedvika!

Za izboljšanje kvalitete prostora in našega bivanja v njem obstaja več načinov. Tako zelo na splošno, brez poznavanja pozicije sobe znotraj stanovanja, kot tudi rojstnih podatkov vašega sina bi vam lahko svetovala naslednje:

Če je le možno je bolje, da spimo z glavo obrnjeni proti jugu, to velja tako za nas, kot tudi za otroke. Na ta način ne pride do neskladja med magnetnim poljem človeka in magnetnim poljem zemlje in to nam lahko zagotovi mirnejši spanec. Kljub majhnosti sobe poizkusite središčni del sobe pustiti prost in odprt, saj je središčni del kot popek pri človeku, zelo pomemben za nemoten pretok življenjske energije v prostoru.

Prostor naj bo urejen in pospravljen, vzhod odprt in morda odet v barve sonca. Barve v sobi so zelo pomembne in lahko vidno izboljšajo kvaliteto prostora.

Katere barve so za vašega sina najbolj ustrezne, pa ne morem posplošiti, lahko pa mi naknadno poveste njegove rojstne podatke, pa vam bom brez težav svetovala.Tudi z jantrami ali drugimi lepimi simboli lahko močno izboljšamo počutje v prostoru. Iz rojstnih podatkov se lahko izračuna tudi, katera jantra je najbolj primerna in podpira vsakega posameznika ali določeno področje njegovega življenja. Zelo pomembno je, da si v vsakem prostoru uredimo področje miru – tako odrasli v spalnici, kot tudi otroci v otroški sobi. To lahko naredimo z npr. kakšnim angelčkom, cvetjem, simbolom, ki nam predstavlja mir in duhovno. Kje v prostoru je to najbolje narediti se zopet računa pri vastu analizi iz rojstnih podatkov, a tako na splošno, glede na splošne naravne zakonitosti se tak prostorček lahko uredi na severovzhodu. Ko se otrok uči, pa je dobro biti obrnjen proti vzhodu.

Veliko je načinov, kako- v še tako majhen prostor – vnesti sklad in ravnovesje, zato le pogumno in srečno!

Tina