Občutljiva koža

Spoštovani,zanima me, kaj mi svetujete za nego občutljive, tanke kože, skozi katero presevajo kapilare. Stara sem 50 let in bi rada preizkusila kakšno naravno sredstvo. Moja koža na obrazu je mešana, po telesu bolj suha, vendar jo redno negujem in vlažim. Močna olja, kot je npr. sezamovo, se mi zdi, da mi ne ustrezajo preveč, […]

Spoštovani,
zanima me, kaj mi svetujete za nego občutljive, tanke kože, skozi katero presevajo kapilare. Stara sem 50 let in bi rada preizkusila kakšno naravno sredstvo. Moja koža na obrazu je mešana, po telesu bolj suha, vendar jo redno negujem in vlažim. Močna olja, kot je npr. sezamovo, se mi zdi, da mi ne ustrezajo preveč, koža na obrazu deluje razdražena.

Hvala.

Marjeta

Draga Marjeta,

sezamovo olje po ajurvedi ‘segreva’, torej za kožo pita, kot po opisu sklepam, da jo imate, ni ustrezno. Ustrezni vrsti olja za kožo pita (ki je tanka in se hitro guba, kljub temu da v osnovi ni mastna), kot temeljni olji, sta sončnično in kokosovo. Eterična olja, ki pita kožo dodatno hladijo, so sandalovina, vrtnica, jasmin, geranija in sivka. Če si boste kremo ‘namešala’ sama, potem so to osnove, temu dodajte še čebelji vosek.

Lepo vas pozdravljam,
Biljana Dušić