Reiki

Reiki je preprost sistem naravnega zdravljenja in duhovnega samorazvoja, ki ga je razvil japonec Mikao Usui na začetku 20. stoletja. Sistem se poučuje v obliki iniciacij ali uglasitev v treh stopnjah. Pri uglasitvi učitelj Reikija poveže določene energetske točke učenca z virom kozmične energije, učenec pa prejme tudi vsa potrebna navodila in znanje za uporabo tehnik določene stopnje. Prva uglasitev je namenjena predvsem lastnem zdravljenju in zdravljenju fizičnega telesa, ki se izvaja večinoma s polaganjem rok. Na drugi stopnji se globlje začnejo zdraviti čustva in travme iz preteklosti, zdravljenje pa se večinoma izvaja z uporabo specifičnih energij.  Tretja uglasitev pa je stopnja mojstra-učitelja, kjer se osebnost še posebej intezivno brusi J in s tem tudi razvija osebna moč.

Uglasitev deluje na dveh različnih nivojih: medtem, ko na zavestnem, fizičnem ali čustvenem nivoju učenec spoznava energetske pretoke in se uri v prepuščanju energije, se v ozadju dogaja pomemben proces postopnega ozaveščanja globokih vzorcev, ki ponavadi vodijo naše življenje. Prav to je ena najizrazitejših prednosti Reiki sistema, saj z njim postopoma in nežno ozavestimo vzorce in jih odpravimo, če nam niso več potrebni.

Sistem Reikija je precej dobro znan v Sloveniji že kar nekaj časa. V zvezi s tem je potrebno povedati, da je marsikdo na račun Rekija razvil t.i. “duhovni ego”, kjer znanje in sposobnost ne gresta z roko v roki s skromnostjo in preprostostjo. Zato je izjemnega pomena poudariti, da so – ob nevidni pomoči, ki je prejemamo skozi Reiki – predanost, ponižnost, disciplina in vsakodnevno delo ključnega pomena, saj brez njih resničen napredek nikakor ni možen.

Torej, če ste pripravljeni resnično in globoko delati na sebi, vas srčno vabimo na tečaj Reikija I, ki bo 10. in 11. septembra 2011 v Joga studiu Sadhana v Ljubljani. V društvu Solaris Art se z Reikijem ukvarjamo že več kot 15 let in bomo na tečaju z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanjav zvezi z zdravljenjem telesa in duha, Reikijem in duhovno rastjo.

Marko Banjac, Team Solaris Art

 
Urnik:

Sobota:
9-13h: teorija in pogovori
13-14h: kosilo
14-19h Uglasitev, pogovori in polaganje rok

Nedelja:
9-13h: polaganje rok, različne in specifične tehnike
13-14h: kosilo
14-19h: polaganje rok, pregled izkušenj, načrt za naprej

 
Cena tečaja je 200 EUR.

Bio organsko in vegansko kosilo brezplačno.
Bio prigrizki in pijače brezplačno.
Prijave zbiramo do 5.septembra.

Kontakt:
Marko 040 676 798
solarisartsociety@gmail.com