Marijan Muršič – VDIHI

Skrivnosti samozdravljenja na delovnem mestu

Založba Pivec, 2011

Cena:25,00 EUR

Bioterapevt Marijan Muršič je predstavnik prve generacije zdravilcev, ki se je izšolala pri Marijanu Ogorevcu. Je plod večletnega dela, ki zajema tako osnovna ezoterična dejstva o zakonitostih našega bivanja, napotke za zdravljenje/samozdravljenje duše, množico osebnih razmišljanj, in članke, ki jih je objavljal v letih 2005- 2010.

Predvsem pa je knjiga gostobesedno sporočilo ljubezni in sodelovanja.

 Avtor se je želel še posebej posvetiti okolju,  v katerem preživimo velik ali pretežen del dneva, delovnemu okolju in v katerem se morda najbolj odražajo vzorci, ki jih nosimo v sebi in vzorci okolja, v katerem živimo. Vloge, ki jih igramo, maske, ki si jih nadevamo, pričakovanja, ki nas obkrožajo, ego, ki se izraža, iluzije, ki jih ustvarjamo, vse to, predvsem pa človečnost (v najvišjem etičnem smislu) nas samih in tistih, s katerimi  sobivamo, ustvarjajo tudi naše delovno okolje. Vrednote, kot so morala, socialni čut, etika,  ljubezen, sočutje obvladamo bolj teoretično, kot v praksi. Prav tako, kot karmični zakoni veljajo na nivoju posameznika, veljajo tudi v  medsebojnih odnosih, v družini,podjetju, družbi in državi. Človek danes  morda bolj kot kdajkoli prej izrablja tako  izobraževalni sistem kot pravično razdelitev materialnih dobrin  za egoizem, sebične cilje.  Avtor se sprašuje in ponuja svoje odgovore na to, kako prebuditi ljudi, jim ponuditi vpogled v lastno mimikrijo, zanikanje. Prebujanje višje zavesti nam odpira globlji in širši vpogled in možnost, da prekinemo začarani krog, v katerem se vrtimo kot vampirji in  njihove žrtve obenem. Avtor pravi:

 »Moj namen je pisati o stanju zavesti, ki je na način, kot nas danes predstavlja, neuporabna, saj človeka saj človeka ne morejo zgolj kupiti, uporabiti ali ga fizično izkoristiti. Kajti človek je veliko več, kot le kup kosti, mišic in viseča koža na trebuhu kapitala.«

BHP