TANTRIČNA DELAVNICA ZA ŽENSKE


www.kriyatantra.com

v soboto 15. septembra od 10.00 do 18.00 in
v nedeljo 16. septembra od 10.00 do 18.00
V City joga centru – ul. Jožeta Jame 12, Lj-Šiška
Cena: 120€
Vodi: Polona Sepe (Ambikananda)


Ženska se ne rodiš, ženska postaneš
Simone de Beauvoir


Skozi zgodovino so žensko psiho in spolnost raziskovali in razlagali večinoma moški, v tantrični tradiciji pa lahko najdemo drugačne poglede na vlogo ženske, ki bogatijo  enodimenzionalno razumevanje ženskosti.

Na delavnici bodo mnoga skrivna in tradicionalna tantrična znanja predstavljena tako, da jih lahko razume in uporabi sodobna ženska. Delali bomo veliko praktičnih vaj, ki ženski pomagajo razviti njen naravni potencial za doživljanje spolne energije.

Veselim pa se tudi vseh pogovorov z vami.
Polona P. Sepe

Polona Sepe / Ambikananda / je iniciirana v tradicionalne krije, klasične tantrične prakse in zahodne ezoterične šole. Študij tantre je začela z Mantak Chio. Tečaj za učitelje je naredila pri Bodhi Avinasha in nadaljevala študij  s Sunyato Saraswatijem (oba sta avtorja knjige  Jewel in the Lotus). Učitelj kateremu dolguje največ in s katerim študira že več kot 10 let, pa je Swami Anandakapila Saraswati (dr. Jonn Mumford), ki je z uspešnico Ecstasy Through Tantra v sedemdesetih prebudil val  zanimanja za Tantro na zahodu. Ambikanando je iniciiral v klasične tantrične prakse, čaščenje Kali, tantrične krije in mantra sadhane. Z njim je študirala tudi Ank Jyotish tako v Indiji kot v Avstraliji. V Kaula Tantro in čaščenje Kamakhye jo je iniciiral Shri Kapalik Mahakaal Bhairavanand Saraswati, Naga Baba Satyanand Giri pa v kundalini prakse. Na delavnici bo podelila osnovna znanja, ki ga bogatijo tudi izkušnje  njenega 25 letnega dela z ženskami.

Program :
Eros  kot glasnik bogov v Grčji in  negativna dediščina krščanstva
Spolna anatomija ženske
Vaje, ki  jačajo senzitivnost vaginalnih mišic in odpirajo telo za doživljanje  spolne energije
Pomlajevalne vaje in vaje za hormonalno ravnovesje
Nivoji ženskega orgazma
G točka – resničnost ali iluzija
Uporaba diha za doživljanje orgazma celega telesa
Naravni ciklusi ženske
Pomen in moč avtoerotizma
Delo na negativnih prepričanjih  s katerimi sabotiramo  svojo zmožnost za doživljanje seksualnosti
Seksualnost kot praznovanje življenja in kot misterij čaščenja skozi zgodovino in danes


Prijave:
info@kriyatantra.com
Informacije:
031 687 536 (David), 041 661 853 (Edita), 051 321 396 (Gregor)

ODZIVI NA DELAVNICO

Zame je bilo najbolj zanimivo spoznavati družbeni kontekst, v katerega smo vpete ženske in pa vpogled v razlike med moškimi in ženskami. Delavnica se mi je zdela super! In želim si, da bi se lahko udeležila še kakšne in morda kdaj tudi sama poučevala ženske o podobnih stvareh. Zdi se mi, da potrebujemo takšne stvari in ženske, ki to učijo! Na sproščen in nezategnjen način. Da je lahko blizu vsem! Super popotnica v vsakdan.Hvala!
Andreja

Vse vaje, ki si nas jih naučila so bile koristne, meni pa predvsem vaja za prsi! Pa tudi tvoja razlaga menstrualnih tednov me je zelo fascinirala. Tudi vaginalne vaje so me prepričale-no, če sem iskrena, tudi tvoja pripomba o »razhojenih copatih« je malo pripomogla.Najmočnejša izkušnja pa je bil definitivno  OGNJENI DIH in mislim, da nisem edina.Kljub tvoji razlagi o možnih močnih občutkih, moram reči, da sem bila totalno presenečena nad intenzivnostjo svojih čustev, občutkov med vajo. Noro!!! HVALA!!
Barbara

Glede na to, da je to šele moja druga delavnica s podobno tematiko, sem takoj padla noter, saj je bilo res vse zelo dobro razloženo in predstavljeno, poleg tega si se tudi potrudila, da si našla  odgovore na naša, še tako čudna vprašanja. Tudi samo vzdušje v skupini je bilo sproščeno. Tako da, še več takih…mogoče  »tantrična delavnica za ženske 2«? Seveda, ko utrdimo vse vaje iz te delavnice. Predlagam še delavnico  za moške, saj smo bile s puncami mnenja, da jim ne bi škodilo…glede zanimanja pa…naši fantje sigurno pridejo . Sicer pa, Polona, kar tako naprej! Super si!
Tashya