MEDITACIJE NA ČAKRE-ČAKRA DHARANA

Kriya Tantra Yoga
www.kriyatantra.com

PREBUDITE IN ODPRITE SVOJE ČAKRE

Sklop šestih srečanj, pričetek  v nedeljo 10. marca  od 18.00 do 21.30
VABLJENI  NA POT NOTRANJE PREOBRAZBE.

Z meditacijo na čakre razvijamo ta  žarišča psihične moči in  sproščamo psihosomatske napetosti, ki se pogosto pojavljajo na teh življenjsko važnih točkah.  Proces meditacij na čakre temelji na obliki koncentracije, ki se imenuje Saguna meditacija, oziroma meditacija na stvarne kvalitete, kot se te izražajo skozi barvo (raga), obliko (rupa), ime (nama), geometrijsko obliko (jantra) in vibracijo (mantra).  


Dobrobiti teh meditacij so:

  • Varno in harmonično prebujanje energijskih centrov
  • Spodbujanje psiholoških karakteristik, ki so povezane s čakrami
  • Sproščanje psihosomatskih napetosti na področjih povezanih s čakrami
  • Izboljšanje koncentracije in vizualizacije

 

Tečaj vodi: Polona Sepe /Ambikananda
V City joga centru, ul. Jožeta Jame 12 v Ljubljani
Cena: 180€ (30€ na srečanje) – plačilo v enkratnem znesku ob začetku tečaja ali pa v dveh obrokih.

Tečaj  obsega šest srečanj ob nedeljah in  program meditacij po Šat Čakra Nirupani,  tradicionalnem tantričnem tekstu, ki ga je iz sanskrta v začetku 19. stoletja prevedel Arthur Avalon/ The Serpent Power Datumi   srečanj  ob nedeljah od 18.00 do 21.30 (štiri šolske ure): Korenska čakra, Muladhara (10.marec),  Spolna, sakralna čakra, Svadisthana (31. marec), Pleksus solaris ,Manipura čakra (21.april),  srčna čakra, Anahata (12. Maj),  Grlena čakra,Višudhi (2.junij) tretje oko in kronska čakra,Ajna in Sahasrara ( 23.junij)

Tečaj je namenjem vsem,  katere zanima tradicionalno znanje o čakrah in imajo že nekaj izkušenj z meditacijo. To je praktičen tečaj pri katerem morate  med srečanji opraviti   sedemdnevno saddhano (meditacijo) na določeno čakro in o tem napisati poročilo. To poročilo je pogoj, da lahko pridete na naslednje srečanje. Tečaj je primeren  tudi za učitelje joge, ki želijo poglobiti svoje znanje.
Tečaj temelji na učenju Swamija Ananadakapile Saraswatija. Za vse ki bodo želeli nadaljevati to pot, bo po končanem tečaju odprta možnost iniciacij v krije, s katerimi varno in postopno prebujamo kundalini. Krija jogo mnogi definirajo kot  najhitrejšo pot notranje preobrazbe.
Po koncu dobite tudi diplomo o opravljenem tečaju.

Polona Sepe / Ambikananda / je iniciirana v tradicionalne krije, klasične tantrične prakse in zahodne ezoterične šole. Študij tantre je začela z Mantak Chio. Tečaj za učitelje je naredila pri Bodhi Avinasha in nadaljevala študij  s Sunyato Saraswatijem (oba sta avtorja knjige  Jewel in the Lotus) Učitelj kateremu dolguje razumevanje tantre pa je Swami Anandakapila Saraswati (dr. Jonn Mumford), ki je z uspešnico Ecstasy Through Tantra v sedemdesetih prebudil val zanimanja za Tantro na zahodu. Ambikanando je iniciiral v čaščenje Kali, v tantrične krije in tantrične mantra sadhane. Z njim je študirala  tudi Ank Džotiš v Indiji in ga še vedno obiskuje dvakrat letno v Sydneyu. Svojo ezoterično šolo je posvetila ohranjanju njegove zapuščine.
Redno se tudi izpopolnjuje v Indiji, v Kaula Tantro in čaščenje Kamakhye jo je iniciiral Shri Kapalik Mahakaal Bhairavanand Saraswati, Naga Baba Satyanand Giri pa v Kundalini prakse.

Informacije po telefonu: 031 687 536 (David), 041 661 853 (Edita), 051 321 396 (Gregor)
Prijave:info@kriyatantra.com