ZAČETNI TEČAJ KRIJA TANTRA JOGE

www.kriyatantra.com
v petek  17. maja  od 19.00 do 22.00, ter v soboto 18. maja in nedeljo 19. maja od 10.00 do 22.30.

Vodi: Polona Sepe (Ambikananda)
v City joga centru : ul.Jožeta Jame 12, Ljubljana


Tečaj je primeren za vse, ki so na duhovni poti ali na poti joge in čutijo, da  spolnosti nosi v sebi  velik potencial  za mistična izkustva.  Za vse, ki vidijo, da nam je bil  z manipulacijo občutkov krivde in sramu, skozi zgodovino odvzet stik  s tem izvorom moči, ki nam omogoča doživljanje božanskega brez posredovanja institucij, religij in ideologij. Za vse, ki  v duhu tantričnega herojskega temperamenta (vira bhava) cenijo samostojnost, neodvisnost in razmišljanje izven običajnih okvirov. Pridite, če bi se radi s partnerjem  globoko intmno povezali in delili z njim svetost svoje duhovne poti.  Smo Vama Marga šola in na višjih  stopnjah učimo kundalini krije, ki jih lahko vključite v ljubljenje in zavestno prebujate kundalini. Če pripadate kakšni drugi jogijski smeri, boste postopno pridobili razumevanje kako lahko vašo sadhano integrirate v spolno življenje. Tečaj pa je primeren tudi za vse, ki nimajo partnerja, saj se bodo naučili konstruktivno uporabljati in usmerjati svojo spolno energijo.

Intervju s Polono Sepe o tantri – Primorske novice

Polona Sepe / Ambikananda / je iniciirana v tradicionalne krije, klasične tantrične prakse in zahodne ezoterične šole. Študij tantre je začela z Mantak Chio. Tečaj za učitelje je naredila pri Bodhi Avinasha in nadaljevala študij  s Sunyato Saraswatijem (oba sta avtorja knjige  Jewel in the Lotus). Učitelj kateremu dolguje razumevanje tantre, pa je Swami Anandakapila Saraswati (dr. Jonn Mumford), ki je z uspešnico Ecstasy Through Tantra v sedemdesetih prebudil val  zanimanja za Tantro na zahodu. Ambikanando je iniciiral v čaščenje Kali, v tantrične krije in tantrične mantra sadhane.  Z njim  je študirala  tudi Ank Džotiš v Indiji in ga še vedno obiskuje dvakrat letno v Sydneyu. Svojo ezoterično šolo je posvetila ohranjanju njegove zapuščine.  Redno se tudi izpopolnjuje v Indiji, v Kaula Tantro in čaščenje Kamakhye jo je iniciiral Shri Kapalik Mahakaal Bhairavanand Saraswati, Naga Baba Satyanand Giri pa v kundalini prakse.

Na začetnem tečaju predstavimo osnove tantrične sadhane: meditacijo, mantre, mudre in asane. Učimo se biti iskreni, spontani in neustrašni  v duhu tantričnega temperamenta Vira Bhava (herojski temperament).  Spoznavamo pomen kundalini energije, osnove tantričnega pristopa k spolnosti in kako  naše ljubljenje  poglobimo in uporabimo kot odskočno desko za doseganje spremenjenih stanj zavesti.
Za vse ki bodo želeli nadaljevati to pot, bo po končanem tečaju odprta možnost iniciacij v krije, s katerimi varno in postopno prebujamo kundalini. Krija jogo mnogi definirajo kot  najhitrejšo pot notranje preobrazbe. Smo Vama Marga šola in na višjih stopnjah učimo uporabo krij v Maithuni.

Na delavnici ne delamo nobenih spolnih praks, dobili pa boste nasvete in navodila za delo doma.

Program:
Gayatri SO HAM
Ognjeni dih –osvobajanje od čustvene prtljage
Usmerjanje in izmenjava energije
Kundalini masaža
Meditacija in spolnost
Osnovni tantrični obred

Delavnica je primerna za pare in posameznike.
Število udeležencev je omejeno na 12 oseb, PRIJAVE SO ZAŽELJENE DO TORKA 14. MAJA !

Cena vikend tečaja (25 ur): 160 €
Informacije:
tel: 031 687 536 (David), 041 661 853 (Edita), 051 321 396 (Gregor)
prijave:info@kriyatantra.com

ODZIVI NA DELAVNICO

Tečaj, ki mi je ostal v večnem spominu zato, ker mi je ljubezen in mene prikazal v popolnoma novi luči.
Jurij

Na delavnici  sem se povezala sama s seboj, ponovno zbudila v sebi energije in dele sebe, ki so spali zimsko spanje. Spomnila sem se  moči ognjenega diha, spet prebudila močno željo po energetskem plesu in odkrila lepoto in moč dihanja/dela v dvoje. Bila je izjemno lepa izkušnja in se veselim nadaljevanja.
Nina

Vse je bilo zanimivo, morda zaradi načina, kako znaš ti, Polona, na preprost način predstaviti  tako občutljivo temo. Moj pogled na spolnost se je bistveno spremenil, še bolj v smer, da je to nekaj svetega, da je to radost, veselje, praznovanje. Vaja s čustvi je bila zame težka izkušnja in obenem pravi blagoslov. Tista črna gmota iz trebuha je, hvala bogu odšla in to prav čutim tudi na fizičnem nivoju.Še enkrat bi želela izraziti globoko hvaležnost, da mi je bilo dano se učiti na tej delavnici, s čudovito učiteljico in čudovitimi udeleženci delavnice.
Marija

 

Polona, na delavnici sem te začutil kot učiteljico, guruja. Name si naredila vtis, da si zaupanja vredna in dobrohotna, pa tudi strastna in predana, poštena in z nogami trdno na tleh. Zelo zanimiv  je bil  tvoj razumljiv  način predavanja, ko primerjaš vzhodno in zahodno duhovnost in religije med sabo. Pika na i je pa zaključni obred( pudža), ki je svojevrstna izkušnja in nagrada za dva in pol dni dela. Ko sva se z ženo pogovarjala, sva ugotovila, da sva oba čutila vrtinčenje (močne) energije, ko sva se razprla v jab-jumu. Kaj takega nisva še nikoli občutila skupaj. Odlična izkušnja.
Peter

 

Pudža zadnji dan  je bila res močna, dejansko sem izgubil občutek za telo in se spojil s partnerko in okolico.  Ko sem se peljal domov, sem bil ves vzhičen in hvaležen, da imam triperesno deteljico učiteljev. Od vsakega dobivam koščke in sestavljam mozaik. In vsi so blazno pomembni! 

Andrej