GOSTOVANJE DR. MARKA DYCZKOWSKEGA V LJUBLJANI – KAŠMIRSKI ŠIVAIZEM

Dr. Mark Dyczkowski (Sadaa"saya), je svetovno priznani strokovnjak za kašmirski šivaizem, v katerega se je poglabljal kot  duhovni praktikant in kot akademski strokovnjak. Leta 1976 je postal učenec Swamija Lakshman Jooja, velikega samorealiziranega mojstra kašmirskega šivaizma in pod njegovim vodstvom začel s študijem  klasičnega tantričnega teksta  Tantraloka.  Več kot trideset  let se je poglabljal in prevajal verze tega temeljnega teksta   Abhinavagupte iz 11. stoletja, tako da je sedaj 7000 verzov Tantraloke z vsemi spremnimi komentarji, po več kot trideset letih njegovega predanega dela, doživelo prvi uradni prevod iz sanskrta v angleščino.   Dr. Mark Dyczkowski ima doktorat iz sanskrta, na Oxfordu se  je specializiral za kašmirski šivaizem, sodeluje z univerzami po celem svetu in je tudi avtor mnogih knjig - The Doctrine of Vibration (1987), The Stanzas on Vibration (1992), The Aphorisms of Śiva (1992),  A Journey in the World of the Tantras (2004). 
Zadnje leto se je povsetil  predajanju znanja kašmirskih tantričnih mojstrov  in vodi meditacijske umike v Ameriki, Indiji in Evropi, za vse iskrene iskalce, ki bi se radi poglobili v starodavne Anuttara Trika prakse, ki jih Tantraloka in kašmirski mojstri smatrajo za najnaprednejše in povzdignjene  tantrične prakse.  


PROGRAM V ČASU GOSTOVANJA DR. MARKA DYCZKOWSKEGA:

SATSANG z dr. Markom Dyczkowskim
PREDAVANJE O KAŠMIRSKEM ŠIVAIZMU IN TANTRALOKI
v petek, 31. maja ob 18.00
v  JOGA STUDIU SADHANA na Koprski ulici 52 v Ljubljani
Cena: 20€
Predavanje bo v angleškem jeziku s prevodom v slovenščino.

DVODNEVNA DELAVNICA
MEDITACIJA NA DVANAJST ASPEKTOV BOGINJE KALI v kašmirskm šivaizmu
v soboto in nedeljo, 1. in 2.  junija od 9.00 – 18.00  
v City Joga Centru, Ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana
Vodi: DR. MARK DYCZKOWSKI
Cena: 180€
Prijave na : info@kriyatantra.com
Informacije: 031 687 536 (David), 041 661 853 (Edita)
DELAVNICA bo v angleščini, s prevodom v slovenščino.

 

SITAR KONCERT  – DR. MARK DYCZKOWSKI
v  soboto, 1. junija ob 19. 00
v JOGA STUDIU SADHANA na Koprski 52, v Ljubljani
Dr. Mark Dyczkowski že štirideset let študira sitar in njegov trenutni učitelj je veliki maestro Budhaditya Mukerjee. V tem času je zbral več kot 1500 skladb za sitar in ima koncerte tako v  Benaresu kot po svetu.
Cena 10€

KRIYA TANTRA YOGA
www.kriyatantra.com