Holistični center Rasika, holistična akademija, celostna psihosomatika, Osho meditacija, ajurveda, joga, notranji sodnik


Naslov:

Holistični center Rasika
Dunajska c. 101
1120 Ljubljana


Telefon: 040 975 962
E-pošta: devapuja.rasika@gmail.com
WWW: www.celostnapsihosomatika.blogspot.com

DIANA P. CIMPRIČ, plesalka, vaditeljica in učiteljica joge, psihologinja, magistra psihosomatike je svoje življenje posvetila raziskovanju povezave telesa in uma, ki jo je pripeljala na pot intenzivnega duhovnega raziskovanja. V svojem delu združuje tradicionalne sisteme holistične medicine, sodobne pristope psiho-energetskega zdravljenja in osebnega coachinga, meditacijo in filozofijo, ki jih je izpopolnjevala na številnih izobraževanjih v tujini in s številnimi svetovno priznanimi terapevti in učitelji.
Zase ne pravi, da izvaja ‘terapijo’, saj njeno delo temelji na izobraževanju in usposabljanju ljudi, da postanejo zmožni samostojno upravljati svoja življenja in poiskati svojo Resnično voljo. S tem namenom je ustanovila Holistični center Rasika v Ljubljani in ‘slovenski oddelek’ Holistične akademije iz Bagni di Lucca (Italija), katere namen je ponuditi sistematično delo na sebi, predvsem z razvojem čustev in zavedanja sebe preko zavedanja telesa in obenem temeljno izobraževanje o celostni psihosomatiki in holistični paradigmi.
Vodi delavnice in individualne seanse, na katerih dela s t.im. Notranjim sodnikom in pri čemer sodeluje z Integral Being Institute iz Italije. Gre za kombinacijo psihoterapije, osebne rasti in duhovnega zavedanja sebe, ki posameznika pripelje do razumevanja svojih osebnostnih vzorcev in v stik z globokimi podzavestnimi vsebinami, preko katerih se postopoma začne zavedati svojega Resničnega jaza, ki ni obremenjen s sodbami in naučenimi vrednotami.
Že vrsto let se ukvarja s hatha, kundalini in bhakti jogo, poučuje hatha jogo in izvaja ajurvedske tretmaje ter prireja različne delavnice na to temo. Od leta 2007 je predstavnica Evropske jogijske zveze v Sloveniji.
Njeno duhovno ime Deva Puja pomeni ‘oboževanje Boga’ ali kot pravi Osho: »Boga ne najdeš v cerkvah in svetiščih iz marmorja in zlata, ampak tam, kjer je tvoje srce polno ljubezni”. Dobila ga je od Oshojevih učencev Svarupe in Premartha, pri katerih je opravila trening za delo z Notranjim otrokom. Od tedaj dalje vodi in uči Oshojeve aktivne meditacijske tehnike ter intenzivne meditacijske umike.