Adi shakti, terapevtske storitve, adilates in joga


Naslov:

Adi shakti
Pucova ulica 2
3000 Celje


Telefon: 051 416 256
E-pošta: info@adishakti.si

Reiki

Rei-ki je japonska beseda, ki vprevodu pomeni “univerzalna življenjska sila”, ali “univerzalno vodena energija”. Reiki je enostaven način, ki pomaga samozdravljenju vseh nivojev našega telesa. Sestoji se od polaganja rok na ali nad osebo, žival, rastlino. Lahko se pošlje na daljavo, ali skozi čas.
Ljudje ga prakticirajo že tisoče let, in ponovno ga je ”odkril” dr. Mikao Usui na Japonskem. V zahodni ”svet” je prispel med 1960im in 1970im letom.
Reiki spodbuja naravno sposobnost telesa da se samo celi na vseh nivojih: fizičnem, mentalnem in duhovnem.
Reiki se ne povezuje z niti eno religijo, uporabljajo ga ljudje različnih kultur in veroizpovedi. Za delovanje je potrebna samo želja po ozdravitvi.
Izkusiti reiki pomeni doživeti komunikacijo med univerzalno ljubeznijo in vsemi živimi bitiji.
Reiki prinaša olajšanje od bolečine, kreativnost, ljubezen.

Energija reiki-ja je nepolarna, lahko jo uporabljamo samo za dobro.
Da bi uporabljali ali dobivali reiki rabite odprt um in željo po ozdravitvi.

Akupresura

Akupresura je tehnika stimulacije enakih točk kot pri akupunkturi, pri tem pa se namesto vbadanja iglic, izvaja pritisk na točko z rokami ali drugimi pripomočki. Pri akupresuri se lokalni simptomi štejejo kot izraz stanja telesa kot celote. Z izvajanjem akupresure se pretežno osredotočimo na odpravljanje bolečine in neprijetnosti.
En tretma traja od 30 do 60 minut, pri tem se v obdelavo vključi vse telesne meridijane in se s tem pripomore  k vzpostavitvi ravnovesja in harmonije v telesu.

Refleksologija

Refleksologija je izredno učnkovita oblika masaže bazirana na principu, da ”refleksne točke” na rokah in stopalih odgovarjajo vsakemu organu in organski strukturi v telesu. Refleksne točke so povezane z organi preko energijskih kanalov, con in meridijanov.
Ko pride do bolezni, ali do neravnovesja v telesu, energetski kanali postanejo blokirani, in refleksna masaža pomaga k odpravljanju teh blokad, ter na ta način pomaga k vzpostavitvi naravnega telesnega ravnotežja.
V enem stavku, refleksologijo lahko definiramo kot metodo, ki aktivira zdravilne moči telesa. S pomočjo refleksologije se zmanjša stres in pride do globoke relaksacije, izboljša se cirkulacija, refleksologija pripomore k izločanju toksinov, zato lahko refleksologijo uporabljamo tudi preventivno za ohranjanje zdravja.

Temelji refleksologije so bili postavljeni na Kitajskem, pred vsaj pet tisoč leti. Prav tako naj bi uporabljali obliko refleksologije tudi v starem Egiptu.

Adilates

Adilates je metoda, kjer se skozi vajo popravi mišično neravnovesje, popravi se telesna drža, telo je tonizirano. Skozi redno vadbo Adilatesa ozavestimo posamezne dele telesa. V Adilates vajah sta vključena in povezana telo in um.
Z izvajanjem Adilates vaj pride do enakomernega jačanja mišic iz težišča telesa, na ta način je hrbtenica pravilno podprta in omogočeno je doseganje ravnovesja potrebnega, da bi se vzpostavila in obdržala pravilna drža telesa.

Adilates vaje nam pomagajo, da dosežemo optimalno telesno in emotivno delovanje, zato lahko rečemo, da so koristi Adilatesa zelo obsežne.

Kdo lahko vadi Adilates?
Adilates lahko vadijo vsi, ki želijo popraviti telesno kondicijo, izgled in vsesplošno zdravje. Adilates je idealna vadba za ženske, moške, stare, mlade, športnike, ljudi, ki se niso nikoli ukvarjali z športom, in za ljudi, ki rehabilitirajo po poškodbah.

Joga

Joga je najstarejši celoviti nauk o življenju, ki se je razvil v Indiji pred tisoči let. Za jogo lahko rečemo, da je sistem razvoja osebe v celoti, ki obsega telo, um in duha. Na fizično telo se gleda kot na nosilca duše, z dušo upravlja um. Če se želimo celovito razvijati, morajo biti 3 moči, telo, um in duh, v ravnovesju. Prav zaradi tega se je razvila joga, metoda, ki upošteva ta odnos. V jogi se kombinirajo asane (jogijski položaji) s pranajamo (metode dihanja), ter različnimi tehnikami meditacije.
Vsak, ki si želi, se lahko ukvarja z jogo, ne glede na starost, ali veroizpoved. Z asanami se razgibavajo vsi deli telesa, asane delujejo tudi na notranje organe, žleze, živce. S pranajamo si pomagamo k obnovi telesa, in se naučimo obvladovati um. Sama meditacija nam pomaga k razvoju mentalne moči, k izboljšani koncentraciji in bistrini uma.

AROMAMASAŽA = AROMATERAPIJA + MASAŽA

Dandanesje vse več masažnih salonov, ki v svoji ponudbi, med ostalim nudijo tudi ”aromamasažo” ali ”aromaterapijo”. Nažalost, se tako pogosto reče klasični masaži, kjer se je olju za masiranje dodalo nekaj kapljic eteričnega olja (vprašljive kvalitete), izbranega le po trenutnem navdihu, oziroma osebnem okusu maserja, ki pogosto ni adekvatno usposobljen o samih osnovah aromaterapije.
Da bi bili kot stranka sigurni v kvaliteto usluge, ki jo boste seveda tudi plačali, povprašajte zaposlene o kvaliteti proizvodov, ki jih bodo uporabili na vas. Vaša pravica je, da ste seznanjeni z vsem kaj se bo delalo in nanašalo na vaše telo. Seveda, to je tudi vaša osebna odgovornost do vas samih.
Samospoštujte se dovolj in postavljajte vprašanja!