JOGA IN MEDITACIJA, društvo Zasuk


Naslov:

ZASUK, društvo za lepše življenje
ŠVABIČEVA 5
1120 Ljubljana


Telefon: 031 661 612
E-pošta: info.joga@gmail.com

Skupinska vadba joge je ob ustreznih prilagoditvah primerna za popolnoma vse starostne skupine, ni pretirano fizično naporna, vendar dinamična – tako navzven kot navznoter. Skozi ure joge ciklično, postopoma napredujemo na poti telesnega in duhovnega razvoja in ko smo resnično pripravljeni, se spoznamo z zahtevnejšimi položaji ter z višjimi dihalnimi in energetskimi tehnikami.

Namen vadbe ni tekmovanje, kdo zmore več ali siljenje v položaje do bolečin – bistvo je spoznati svoje zmožnosti in omejitve, ozavestiti sebe in svoje telo, ohraniti in razviti boljšo vitalnost ter zdravje, najti svoj notranji mir.

V Društvu Zasuk izvajamo jogo, kjer se prepletajo fizične in mentalne vaje s tehnikami sproščanja, dihanja in uravnavanja energetske opremljenosti organizma. Velik poudarek dajemo varnosti izvajanja položajev in tehnik, ki temelji na strokovnem prilagajanju vadbe anatomskim značilnostim telesa in individualnim potrebam.

Individualna joga / terapija je namenjena vsem, ki želijo poglobiti svoje znanje joge ali napredovati hitreje, kakor tudi vsem tistim, ki si z jogo želijo pomagati pri težavah z gibljivostjo telesa, mišično napetostjo, težavah z dihanjem, bolečinami v hrbtenici, sklepih, ublažiti učinke negativnega stresa- nespečnost, glavobol, anksioznost, depresijo… skratka, vsem tistim, ki so pripravljeni storiti nekaj zase in za lepše življenje.

Individualna joga se izvaja individualno ali v paru, po dogovoru z učiteljico.

O učiteljici: Nika Ločniškar, univ.dipl.soc.ped, je registrirana učiteljica joge in meditacije pri Mednarodni zvezi joge (RYS) z dolgoletno lastno prakso in strokovno poučuje hatha jogo po principih Ananda joge, kot jo je utemeljil jogijski mojster Paramhansa Yoganda. Diplomirala je v priznani mednarodni šoli joge v Ananda Villageu v Kaliforniji (ZDA) pod mentorstvom Nayaswamija Gyandeva, ki je učenec še živečega mojstra  Nayaswamija Kriyanande, naslednika Yoganande. Šolala se je tudi v School of Santhi Yoga Teacher Training School Trivandrum (Indija) pri Swami Santhiju. Ves čas svoje znanje nadgrajuje s strokovnimi tečaji (meditation teacher training, asistenca in prilagoditve, Devi učiteljski tečaj, napredna pranajama…)