Čari jogijske Indije, 15 dni

Joga studio Sadhana vas v sodelovanju s potovalno agencijo TJAvanture popelje v Indijo! Obeta se nam nepozabno potovanje – Čari jogijske Indije, 15 dni.

8.11. – 22.11.2014 | letalo | hoteli 3* Cena po osebi: 1.950 EUR
(min. 20 oseb)

Cena po osebi: 1.950 EUR 
(min. 20 oseb)

india-agra-taj-mahal

Predstavitev programa in srečanje bodočih popotnikov: KRANJ, 3.4., 21.15 (Četrtek po jogi). Kadarkoli lahko tudi pokličete in povprašate na 031 230 808 – TJAavanture.

Indija je ena najbolj čarobnih in mističnih dežel. Skozi svoje oči težje razumemo, zakaj Indijci že tisočletja nespremenjeno uživajo v svojem načinu življenja. Tradicija močneje zadržuje Indijce v ljubezni do svoje ”bede”, kot zahodni svet v uživanju svoje materialne sreče. Dojemanje indijskega sveta je tako drugačno od razumskih prepričanj, saj se jim rojstvo novega dne zdi kot čudež, ki se prične z obredom čaščenja sonca, brez katerega ni življenja. In skromnost in preprostost ta vodili, ki jih spoznaš pri ljudeh z večnim nasmehom na licih in kristalno čisto lepoto srca.

IMG_1668.JPG

Naše popotovanje po čarobni Indiji nas popelje v kolonialno Kalkuto, kulturno prestolnico eno lepših indijskih mest, mesto Matere Tereze in pesnika Tagoreja, kjer začutimo bengalsko vzdušje. Sledi doživetje indijskega spalnika, ki ga ne gre zamuditi. Potem se predamo Budini zgodbi v Bodhgaji. Objame nas svet budizma, spoznamo vse oblike budističnih templjev sveta! Bodhgaja je “lepa” Indija v deželi Bihar, le-ta pa je najbolj revna in tradicionalna dežela indijske podceline. Pravi kontrast.

Varanasi – gotovo eno vrhunskih doživetij. Smrt in prerojenje – nasprotje vsega. Romantični arti in zažiganje mrtvih… Tu pa je tudi sveta reka Ganges, budistični Sarnath in vožnja s čolnom ob sončnem vzhodu… Kadžuraho nam postreže z najlepšim erotičnim templjem Indije, v Orči pa se za trenutek oddahnemo od indijske resničnosti. Zajamemo zrak in se podamo v nove avanture … kajti tu je že Agra, brez katere ne enostavno ne gre. Tadž Mahal, simbol večne ljubezni, nadzemeljska lepota. Seveda tudi Rdeča trdnjava in še marsikaj…india-delhi-rdeca trdnjava

Rožnato mesto Džajpur je prestolnica puščavskega Radžastana. Njegovo edinstvenost ustvarjajo Radžastanci s turbani in živopisano oblečena dekleta, skupaj z mestno palačo, palačo vetrov in osrednje azijsko palačo Amber. Najbolj slikovit in fotogeničen indijski vsakdan! Delhi nas čaka z novim kontrastom –
britanski novi del in tradicionalni stari del, kontrast indijskega vsakdana in spomeniki preteklosti. Prava Indija, ki se prepleta z današnjim dnem, kjer vidimo da Indija drvi novim časom naproti!

V vse to bomo vpletli tudi našo jogijsko prakso z učiteljem Joga studia Sadhana… Celoten program tega bogatega potovanja in prijavnico najdete spodaj:

PROGRAM: Čari jogijske Indije-program potovanja 15 dni-Sadhana

PRIJAVNICA: Prijavnica-Indija-Sadhana

smiles and determination of rural Indian women #5