Četrtkov Time Out: ZDRAVO PARTNERSTVO… ZA BOLJŠE STARŠEVSTVO

10. april 2014, ob 20.00 Zdravo partnerstvo …; 15. maj 2014, ob 20.00 … za boljše starševstvo

Joga Studio Sadhana – Vič

Koprska 52, Ljubljana

 

Predavatelja:

Dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Imago terapevtka

Izvaja individualne, partnerske in družinske psihoterapije ter vodi različne vrste predavanj in delavnic na temo starševskih, partnerskih in ostalih odnosov, komunikacije in osebne rasti. Razvila je partnersko-starševsko celoletno delavnico »Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo« ter delavnico za starše »Zdravo starševstvo«.

Tjaž Nemanič, Imago edukator

Izvaja različne vrste izobraževanj s področja osebne rasti, komunikacije, razvijanja starševskih in odnosnih kompetenc ter vodi delavnico »Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo«.

V partnerskem odnosu sta 21 let, od tega 15 let poročena in imata štiri otroke, tri šolarke in enega predšolskega fantiča. Po duši sta popotnika in sta po zaključenem študiju v enem letu (1997-98) obkrožila svet.

Opis Delavnice/ interaktivnega predavanja:

Zdravo partnerstvo… (10. april)

Partnerska zveza je pot od otroštva k odraslosti. Ko zaljubljenost mine, poskušamo partnerja spremeniti, da bo tak kot ga želimo mi. In ko pridejo otroci, že zelo kmalu želimo spreminjati njih. Za zrelo in odgovorno partnerstvo in starševstvo pa je potrebno, da najprej spoznamo sebe in odnose v družini.

V sklopu 2 interaktivnih predavanj se bomo sprehodili najprej skozi partnerstvo, nato pa še skozi starševstvo.

Govorili bomo o tem, da je prvi otrok vsakega para njun partnerski odnos, za katerega je potrebno skrbeti in se z njim ukvarjati, pogledali bomo, kako v odnosu zopet obuditi povezanost in živost, ki se v večini odnosov potem, ko zaljubljenost mine, prej ko slej zmanjšata, ter konflikte spoznali kot priložnost, da se v odnosu nekaj premakne, spremeni.

Predavanje bo pospremljeno z mnogimi primeri, delom vseh udeležencev, prostor pa bo tudi za vprašanja.

 

za boljše starševstvo (17. maj)

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih pospremili na poti odraščanja v odgovorne odrasle.

Govorili bomo o čustveni prtljagi, ki jo prinesemo iz otroštva in kako nam ta včasih preprečuje zares videti otroka ter in kje in kako jo lahko prepoznamo, o mejah in kako jih otrokom predstaviti ter o načinu komunikacije, ki omogoča, da eden drugega bolje vidimo in slišimo.

Predavanje bo pospremljeno z mnogimi primeri, delom vseh udeležencev, prostor pa bo tudi za vprašanja.

 

Cena posameznega predavanja: 10 EUR

www.sadhana.si

040 90 91 92