Četrtkov Time Out: JOGIJSKA PSIHOLOGIJA

Joga studio Sadhana- Vič, 29. maj 2014 ob 20.00

Čemu ravnam tako kot ravnam? Kaj je tisto, kar me oblikuje? Zakaj nekaj v meni vzbudi določena čustva, medtem ko moj prijatelj reagira popolnoma drugače? S takšnimi in podobnimi vprašanji se srečujemo tako v vsakodnevnem življenju kot tudi v pomembnih življenjskih prelomnicah.

Odgovore na ‘skrvinosti’ naše osebnosti nam ponuja veliko ved, od uradne stokovne psihologije pa do manj uveljavljenih alternativnih pogledov na vprašanja človekove narave. Joga je ena izmed znanosti, ki na svoj način razloži proces oblikovanja naše psihe, hkrati pa nam ponudi tudi sistem praks in življenjskih napotkov, ki nam pomagajo razvijati se v uravnoteženo, zadovoljno in izpopolnjeno osebo, ki s svojim okoljem biva harmonično.

Na predavanju se bomo sprehodili skozi pojme, kot so koše, čakre, swara in gune, ki naj bi bili po jogijskem izročilu ključni za formacijo naših značajev. Spoznali bomo tudi, kako jogijski življenjski slog, asane, pranajame, mantre, meditacija in jogijski etični in moralni kodi (yame in niyame) vplivajo na našo notranjo evolucijo. Ne pozabimo namreč, da je joga starodavni sistem filozofije in tehnik, ki nam pomaga pri razvijanju ne le telesa, temveč predvsem naše vitalnosti, uma, čustev, modrosti in etike. Po jogijskem izročilu naj bi bila torej evolucija proces, v katerem se učimo vzpostavljati stanje notranje harmonije in kreativno razvijati svoje kvalitete.

Predavala bo učiteljica joge Zana Fabjan Blažič

 

Prispevek za predavanje: 10,00€

info in prijave: 040 90 91 92 | info@sadhana.si