NOVO: JOGA V ŠKOFJI LOKI


ZAČETNI TEČAJ JOGE (hatha joga)

Torek, 18.00 – 19.15, Škofjeloški grad

VAŠ PRVI OBISK JE BREZPLAČEN.

Dobrodošli na novi lokaciji Joga studia Sadhana v Škofji Loki! Začetni tečaj joge bo potekal v prelepem ambientu Škofjeloškega gradu. Vadba joge bo potekala vsak torek. Več informacij dobite na mailu info@sadhana.si ali preko telefona 031 308 144. Vaš prvi obisk je brezplačen. Zaradi lažje organizacije prosimo vse zainteresirane, da nam posredujejo informativno in neobvezujočo prijavo. Število mest je omejeno, prednost bodo imeli prijavljeni. Program Joga v Škofji Loki je primeren za začetnike, predznanje ni potrebno.  PRIJAVNICA

Cena 3-mesečnega tečaja joge (april – junij): 125,00 € / 115,00€ študenti, brezposelni, upokojenci.

Nekaj dejstev o jogi:

Joga je najstarejši sistem človeškega razvoja, ki obsega telo, um in duha. Čeprav se današnje poučevanje joge bolj usmerja v telesni aspekt, je bistvo joge zdražitev z vesoljem, z univerzalno energijo, katere del smo. Joga je celovita znanost o življenju, ki jo ni mogoče raziskati do popolnost. Pomaga nam videti bolj jasno in razumeti bolj globoko nas same in svet v katerem živimo. Z jogo postajamo gospodarji svoje usode, ko k življenju pristopimo s polnim zavedanjem. Joga je psiho-fizična disciplina razvita v Indiji pred približno 5.000 leti.

  • Danes je najbolj poznan stil joge HATHA JOGA, kjer so poudarjeni telesni položaji, dihalne vaje in meditacija.
  • Joga izhaja iz Indije.
  • Joga ni religija, čeprav je povezana s hinduizmom in je osnovana na nekaterih hinduističnih prepričanjih (karma, reinkarnacija), ki je za Indijo specifično.
  • Zahodna znanost je dokazala pozitivne učinke vadbe joge za astmo, srčne bolnike, epilepsijo, stres in drugo.

Zakaj joga?

Joga lahko vsakomur ponuja prav tisti košček, ki mu manjka. Stremimo k popolnosti in večji kvaliteti življenja. Za nekoga to pomeni zdravo telo, za drugega umirjene misli, vitalnost in notranjo lepoto. Resnica je v tem, da joga deluje na vse ravni človeka, kar spoznamo skozi redno jogijsko prakso – sadhano.
Joga se je skozi tisočletja ohranila prav zato ker deluje za vsakogar in v vsakem starostnem obdobju. Je univerzalen ključ.

Zakaj se joge učiti v skupini?

Skupina ima mnoge prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nismo prepuščeni sami sebi, saj programe joge pri nas vodijo strokovno usposobljeni učitelji joge. Učitelj joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učenca vodi po pot joge varno in učinkovito.

Skupina ponuja prostor za druženje, izmenjavo izkušenj in deluje na posameznika močneje zaradi principa sinergije.