Blaž Jarc, učitelj joge in svetovalec na Joga portalu

dipl. varstvoslovec, Sadhana učitelj joge in mojster NLP, vodja Joga studia Sadhana. Programi: Hatha Joga – začetni in nadaljevalni tečaji joge v Ljubljani in Kranju, Šola osebne odličnosti, Joga in glasba – KIRTAN, mantra meditacija, individualni programi, joga za podjetja Vedno ga je vleklo na vzhod. Ljubi vse v povezavi z Orientom in Indijo. Kadar […]

dipl. varstvoslovec, Sadhana učitelj joge in mojster NLP, vodja Joga studia Sadhana.

Programi: Hatha Joga – začetni in nadaljevalni tečaji joge v Ljubljani in Kranju, Šola osebne odličnosti, Joga in glasba – KIRTAN, mantra meditacija, individualni programi, joga za podjetja

Vedno ga je vleklo na vzhod. Ljubi vse v povezavi z Orientom in Indijo. Kadar je le mogoče skoči na potovanje.

Z jogo se je srečal po nekaj zaporednih poškodbah pri treningih karateja leta 2004. S prakso joge si je pomagal pri rehabilitaciji sklepov in mišic, sčasoma pa je joga prerasla v ljubezen.Od leta 2005 je aktiven član Joga studia Sadhana in se izobražuje na področju joge doma in v tujini. Zagovarja tradicionalne pristope joge, podajanje znanja in poučevanje joge pa obogati s tehnikami nevro-lingvističnega programiranja, NLP.

Leta 2009 se je udeležil jogijskega intenziva s področja joge in somatike pri Donni Farhi v Londonu. 250 urni učiteljski tečaj je zaključil v Sadhana šoli joge, pod mentorstvom učiteljice joge in meditacije, Sneže Vidović. Od leta 2009 je nosilec mednarodnega certifikata INLPTA – mojster nevro-lingvističnega programiranja, NLP. Izobraževalno pot nadaljuje s 500 urnim učiteljskim tečajem v Sadhana šoli joge ter nadaljnim NLP študijem, program NLP Master Coach je zaključil leta 2011. V joga studiu Sadhana poučuje hatha jogo ter vodi meditacije ob glasbi, kirtane. Principe joge in NLP je združil v unikatnem, avtorskem programu Šola osebne odličnosti.

Njegova vizija je povezati jogo v celotni Sloveniji in ljudem ponuditi celostno informacijo o ponudnikih joge ter tečajih joge, prav tako pa posredovati tako strokovne kot poljudne avtorske vsebine s področja joge. Tako je leta 2009 zasnoval in ustanovil spletni portal namenjen jogi v Sloveniji – Joga portal (www.jogaportal.si). Okoli sebe je zbral ekipo učiteljev joge in drugih strokovnjakov s področja joge, meditacije in zdravega načina življenja – ljudi, ki jogo prakticirajo in živijo. In kako bi Blaža Jarca opisali njegovi prijatelji  in kolegi? Vedno nekaj novega!

Izobraževalna pot:
2008  Practitioner NLP
2009  Master NLP
2009 Jogijski intenziv, Joga in somatika, Donna Farhi
2009-10 Sadhana šola joge, učiteljski tečaj (250 ur)

2010-11 NLP Master COACH

2014 Jogijski intenziv, Joga in somatika, Donna Farhi

Blaz_Jarc