Z JOGO NAD DEPRESIJO, IZOLA 11.3.


Blaž Jarc, Sadhana učitelj joge

Blaž Jarc, Sadhana učitelj joge

Prostor in čas nista prizanesljiva do posameznika. Zimski dnevi so kratki, tema pade na zemljo še preden pokukamo iz pisarn. Preokupirani z obveznostmi, ki nam jih nalagajo službe, starševstvo in zapleteni družbeni odnosi, se sploh ne zavedamo, da se naš energijski račun počasi, a vztrajno prazne. Najprej se oglasi naše telo in nas na različne načine prične opozarjati, da smo šli predolgo in predaleč. Signali telesa prerastejo na kompleksnejše simptome preobremenjenosti in izgorelosti; kroničnim bolečinam, povišanemu krvnemu tlaku  in splošnemu slabemu počutju se pridružijorazdražljivost, tesnoba, nespečnost, … Vse to se odraža v tem, kako shajamo sami s sabo in kako uspešno krmilimo barko življenja. Običajno se zatečemo k tabletam, ki naj bi nas odrešila vsega navedenega, dejansko pa z njimi samo lajšamo simptome in si mečemo pesek v oči; problem v svoji biti ostaja.

Le peščica posameznikov zbere voljo in si vzame čas, da se zakopljejo vas, poiščejo srž problema in se ga polotijo. Dobro je, da se to zgodi preden naša samopodoba in samozavest stagnirata do te mere, da zavozimo odnose z našimi najdražjimi ter faliramo na poklicnem nivoju. Ste pripravljeni na spremembo?

zjogonaddepresivnastanja2

Ni nujno, da vsako depresivno stanje pomeni diagnozo depresije in ni nujno, da vsak simptom, ki ga opazimo na telesu pomeni depresijo. Ni potrebno, da zabredete tako globoko v blato, smer življenja lahko popravite kadarkoli, takoj.

Za celoten opis programa in prijavo kliknite TUKAJ