KO PREVLADUJEJO ŽELJE BODIMO HVALEŽNI ZA VSE KAR IMAMO


Juhu, veseli december je tu! Pa je res vesel, ta naš veseli december? Bolj kot se bliža novo leto, težje sploh rečemo, kakšen ta čas v resnici je, saj nas slepita in glušita blišč in trušč prednovoletne norije. Decembra svet obnorita strast in pričakovanje. Prav je, da se veselimo in si dovolimo postati tisti mali otrok, ki mu želje in radovednost ne dajo zatisniti očesa v nočeh, ki pripadajo Dobrim možem. Vsaj za ta kratek čarobni čas …

Ah, želje. Sam vem, česa si želim v letu, ki prihaja. Pa ne samo v letu 2018, tudi v tistih letih, ki sledijo. Pa ne le zase, tudi za druge, saj je srečo treba deliti! Želim si trenutkov pristnosti in iskrenosti. Želim si zvonkega smeha in solz, ki očistijo. Želim okoli sveta in želim zreti v meglo skozi lepoto zimske melanholije. Želim si samote in druženja, jogijske prakse in toplega doma. Rad bi čutil, da me zebe v nos, ko se zavijem v puhasto pernico. Izgubljene prijatelje bi spet povabil, da se igramo s kockami, kot nekoč, dolgo tega. Ooooo, koliko želja! Ogromno časa sem potreboval, da sem vse tisto, kar se dogaja v mojem srcu in glavi spravil v besede. In tu so! Tudi tega sem si želel, in glej glej, že se je želja izpolnila!

Česa si želite vi? Ste o tem iskreno razmišljali? Ste najprej ugotovili, česa nimate, česa v vašem življenju in odnosu primanjkuje? Česa si želite ni enostavno vprašanje, zato je nujno, da si vzamete čas, se ustavite in nagovorite otroka v sebi, ga kaj vprašate in morda vam bo prišepnil na uho.

Obenem pa vedite, kaj pravi starodavna modrost: “Največja nevarnost v življenju je, da se ti želje ne uresničijo. Druga največja nevarnost v življenju pa je, da se ti želje uresničijo.”

Vzemite si torej čas zase in se potopite globoko. Globoko. Vsekakor pa cenite vse, kar že imate in bodite hvaležni. Morda bo to, da boste zmogli biti iskreno hvaležni, vaša največja želja…

Blaž Jarc, MBA

Sadhana učitelj joge