Seitan – pšenično meso
Kaj je seitan? Seitan ali pšenično meso sestavljajo rastlinske beljakovine, natančneje glutenske beljakovine iz pšeničnih zrn, ki jih pripravimo z …
Kaj je seitan? Seitan ali pšenično meso sestavljajo rastlinske beljakovine, natančneje glutenske beljakovine iz pšeničnih zrn, ki jih pripravimo z …
Učitelj joge Jakob Klement nam je posredoval dva recepta, ki sta primerna tako za vegane, kot vsejedce (ki jim je zmanjkalo jajc v hladilniku) in vse …
Ribezoidi so najmanjši med majhnimi paradižniki. Plodove imajo le za spoznanje večje od jagod rdečega ribeza. Od tod tudi ime. Čeprav so majhni, imajo …
Rižota, s katero smo se posladkali, je imela še posebno dober priokus. Dobrote oz. sestavine smo nabrali sami, na prijetnem družinskem sprehodu nam jih je …
Hladna kumarična juhaV vročini se zelo priležejo hladne juhe, kar dobro vedo prebivalci toplih krajev in jih zato poznajo kar nekaj. Ena tistih, ki so …
Pod toplim poletnim soncem ne potrebujemo veliko in krepke hrane. Telo je sproščeno, toplota in gibanje, predvsem plavanje, poskrbijo, da je tudi bolj gibko …
Najbolj znan zelen paradižnik je najboljši brez vseh dodatkov, vendar je tudi odličen za »podlago« različnim sirom. Ta progasti zeleno beli plod je …
Očiščeno bučo grobo nastrgamo in prepražimo na vročem olju ali maslu, da tekočina izpari, buča pa se zmehča. Ohladimo in ob nenehnem mešanju dodamo …
Iz kuhinje moje babice je vedno opojno dišalo, decembra še posebej. Že z Miklavžem se je začela peka domačih piškotov, natančno in dolgotrajno delo s …
Ti štruklji zahtevajo kar nekaj kuharskega znanja – če se lotimo priprave testa sami. Vlečeno testo zahteva nekaj prakse – včasih pa smo deležni …
Bučna juha je preprosta jed, ki pa jo lahko obogatimo z različnimi začimbami in dodatki. Predlagamo vam 4 različice bučne juhe za različne okuse. Ob …
Kruhek naš vsakdanji. Lepo je, če kljub temu v njem najdemo navdih in zadovoljstvo. Zelo enostavna priprava in poceni sestavine, okus pa bogat in poln. …
Skutna torta me nikoli ni razočarala. Za posebne priložnosti ali le kot nedeljska sladica. Ko imate malo časa ali ko želite svežo, ne preveč sladko …
Na vrtovih in tržnici se bohotijo buče najrazličnejših oblik in barv. Buče so plodovi, ki omogočajo prav gotovo največji razpon za pripravo jedi, saj z …
Ghi je kuhano -prečiščeno maslo, ki je ena temeljnih maščob v vedski in indijski kuhinji nasploh.V ajurvedi je eno najbolj spoštovanih živil, je …
V času mojega šolanja za učiteljico joge nas je naša kolegica Nataša Erker nadvse prijazno redno razvajala s slastnimi sladicami, ki jih je v zgodnjih …