Arhiv kategorije Recepti

JESENSKA VEGE RIŽOTA

JESENSKA VEGE RIŽOTA

Rižota, s katero smo se posladkali, je imela še posebno dober priokus. Dobrote oz. sestavine smo nabrali sami, na prijetnem družinskem sprehodu nam jih je …

Hladne juhe

Hladne juhe

Hladna kumarična juhaV vročini se zelo priležejo hladne juhe, kar dobro vedo prebivalci toplih krajev in jih zato poznajo kar nekaj. Ena tistih, ki so …

Poletne juhe

Poletne juhe

Pod toplim poletnim soncem ne potrebujemo veliko in krepke hrane. Telo je sproščeno, toplota in gibanje, predvsem plavanje, poskrbijo, da je tudi bolj gibko …

GREEN ZEBRA NA PLADNJU

GREEN ZEBRA NA PLADNJU

Najbolj znan zelen paradižnik  je najboljši brez vseh dodatkov, vendar je tudi odličen za »podlago« različnim sirom. Ta progasti zeleno beli plod je …

BUČNICA

BUČNICA

Očiščeno bučo grobo nastrgamo in prepražimo na vročem olju ali maslu, da tekočina izpari, buča pa se zmehča. Ohladimo in ob nenehnem mešanju dodamo …

DOMAČI PIŠKOTI

DOMAČI PIŠKOTI

Iz kuhinje moje babice je vedno opojno dišalo, decembra še posebej. Že z Miklavžem se je začela peka domačih piškotov, natančno in dolgotrajno delo s …

JESENSKI AJDOV KRUH

JESENSKI AJDOV KRUH

Kruhek naš  vsakdanji. Lepo je, če kljub temu v njem najdemo navdih in zadovoljstvo. Zelo enostavna priprava in poceni sestavine, okus pa bogat in poln. …

SKUTNA TORTA

SKUTNA TORTA

Skutna torta me nikoli ni razočarala. Za posebne priložnosti ali le kot nedeljska sladica. Ko imate malo časa ali ko želite svežo, ne preveč  sladko …

Ghi

Ghi

Ghi je kuhano -prečiščeno maslo, ki je ena temeljnih maščob v vedski in indijski kuhinji nasploh.V ajurvedi je eno najbolj  spoštovanih živil, je …