Jogijska pravljica Kačalinka Čalapinka išče prijatelja

Kačalinka Čalapinka išče prijatelja (avtorica Anja Kralj Okorn)

Čudovita pravljica Kačalinka Čalapinka išče prijatelja avtorice Anje Kralj Okorn z jogo seznanja najmlajše.

Na igriv, simpatičen način jih vabi v otrokom prilagojene jogijske položaje in jim s tem omogoča, da spoznavajo svoja telesa in krepijo svoje koordinacijske in motorične spretnosti. Pri tem ne pozabi na dih: otroci ob poslušanju pravljice na različne načine sikajo kot kače in s tem podaljšujejo svoje izdihe. Vključuje pa tudi jogijske vrednote, saj glavna junakinja, Kačalinka Čalapinka, na svoji poti iskanja prijateljev ugotovi, da je najpomembneje ostati zvest samemu sebi.

Hudomušno napisano zgodbo popolno dopolnjujejo prisrčne, pisane ilustracije kranjske ilustratorke Tamare Šenk, ki med drugim ponazarjajo tudi jogijske asane. Za njihovo lažje izvajanje je k pravljici priložena knjižica, s pomočjo katere odrasli lahko otroke vodijo v položaje tudi, če nimajo jogijskega predznanja, saj jih ta opozarja, na kaj morajo biti pri tem pazljivi.

Pravljica je odlična tako za predšolske otroke kot tudi za otroke prve triade osnovne šole. Toplo vam priporočamo, da z njo obogatite svojo družinsko knjižno polico ali pa razveselite mladega slavljenca (poleg lahko dodate tudi voščilnico s prikupno ilustracijo pravljičnih junakov).

Naročite jo lahko na www.littlemandala.si.