DJOTIŠ

Djotiš je vedska astrologija. Je starodavno znanje vedskih modrecev o naravnih ritmih in njihovi povezanosti z življenjem ljudi na zemlji.

Sama beseda VEDA je sanskrtskega porekla in pomeni ZNANJE, ki so ga spoznali - prepoznali rišiji - vedski modreci znotraj lastne zavesti in ga kasneje zaradi potreb prostora in časa zapisali.

Djotiš je eno izmed znanj zapisanih v Vedah.
Je izredno natančno dodelan matematičen sistem, ki govori o tem, da je človek del narave in kot tak sledi naravnim ritmom.


Beseda DJOTIŠ pomeni SVETLOBA. Če ga pravilno razumemo, nam to znanje predstavlja svetlobo, luč, ki pomaga prepoznati naše prednosti, izbrati pravo pot in se izogniti morebitnim nevarnostim, oviram,
težavam.

Bistvo djotiša ni predvidevanje prihodnjih dogodkov, temveč pomoč pri tem, kako si z drugačnimi odločitvami in usmerjenim delovanjem sami ustvarjamo lastno lepšo prihodnost.

Djotiš pravi, da je vse, kar obstaja, sestavljeno iz 9 naravnih načel, principov. Vsako od teh načel ima svoj način in področje delovanja. Ta načela se na zunaj kažejo tudi kot 9 planetov našega osončja. Odgovorna so za vse kar mi mislimo, čutimo, delamo, vidimo.

Ampak pozor – djotiš ne pravi, da planeti delujejo na ljudi. Nikakršnega zunanjega vpliva planetov na nas ni. Iz njih se kakor iz ogledala da razbrati naše življenje – so zrcalo tistemu, kar smo prinesli s seboj.

Djotiš se obrača k posamezniku kot edinstvenemu in neponovljivemu. Z njegovo pomočjo naredimo natalno karto posameznikovega rojstnega trenutka. Natalna karta je slika neba v trenutku našega rojstva in
nam govori  o vseh naših znanjih, danostih, sposobnostih, prednostih, čustvih ter tudi o možnih neravnovesjih, ki smo jih prenesli in se nam lahko izrazijo na različne načine v različnih obdobjih.

Govori nam o dogajanju na vseh področjih našega življenja. Govori nam o naših življenjskih nalogah, ki smo si jih izbrali in preko katerih rastemo, napredujemo, se učimo. Pokaže nam, kako se nam le te prepletajo, vtkejo v mrežo, ki se ji reče življenje.

Preko DAŠ  – edinstvenega matematičnega sistema časovnih obdobij – nam pokaže kdaj in kje bo tendenca dogajanj v našem življenju in kako lahko sami s pravilnimi odločitvami, izbirami in delovanjem preoblikujemo svoje življenje brez da bi ustvarjali dodatna neravnovesja.

Djotiš ni golo predvidevanje prihodnjih dogodkov. Pravi, da ljudje imamo svobodno voljo in lahko velikokrat  izberemo drugače, kot je zapisano v natalni karti. V pomoč pri tem nam je ogromno metod in tehnik, ki nam pokažejo, kako preobraziti možna neravnovesja, izraziti danosti in sposobnosti ter vzeti krmilo vozila, ki se mu reče življenje, v svoje roke.

Najvrednejše v djotišu pa je, ker nas ne pusti brezmočne v igri življenja in našem prepletanju z naravnimi ritmi ter dogajanjem, ki nam ga le ti prinašajo.

Djotiš pozna tako imenovane UPAJE – osebne preventivne tehnike, ki nam pomagajo izraziti prednosti, se izogniti slabim stvarem in izboljšati dobre. Neki vedski modrec je nekoč dejal:

Djotiš in njegove preventivne tehnike nam pomagajo, da ugriz tigra spremenimo v pik komarja.

Večinoma so to zelo enostavni postopki, a zelo učinkoviti v preobražanju posledic naših  preteklih odločitev, izbir in delovanj, še preden se le te izrazijo navzven.

Bistvo djotiša so spremembe in povečanje svobodne volje, s svojo modrostjo,  znanjem in svetlobo pa nam pokaže na kakšen način in kdaj lahko te spremembe naredimo, da bo naše življenje bolj polno, radostno,
celovito in povezano.

Djotiš svetovanje je obsežno in poglobljeno svetovanje, ki traja 2 uri. Včasih pa lahko že hiter vpogled, stavek ali dva, pravilna usmeritev ali nežno opozorilo pomagajo, da svoje življenje obrnemo v pravo smer in naredimo spremembe, ki so potrebne za kvalitetno in srečno življenje. Zato vas vabim, da se mi s svojimi vprašanji in
dilemami pridružite!

Poleg tega je djotiš zelo obsežno znanje, s pomočjo katerega si lahko pomagamo na različnih področjih življenja, v različnih življenjskih situacijah, ob različnih potrebah in željah:

MUHURTA
Muhurta je znanje o izboru pravega oziroma najbolj ugodnega začetka neke aktivnosti, s katerim povečamo možnost uspeha v željeni aktivnost. Je zelo močna preventivna tehnika, ki nam poveča možnost napredka in uspeha – glede na naravne ritme, ki jim vsak začetek sledi, ter zmanjša možnost ovir in težav v prihodnosti.

NAMKARAN
Bistvo namkarana – starodavnega znanja o umetnosti imenovanja – je izračun in svetovanje pravega imena.
Takšnega, ki ne samo, da bo izražalo pravo naravo vsakega posameznika, temveč bo pomagalo prebuditi in izraziti najboljše v vas.

 

Prašna
Diagram za izračunavanje astroloških obdobij

 

PRAŠNA
Prašna pomeni vprašanje in pravi, da v trenutku jasno postavljenega  vprašanja obstaja tudi  odgovor na to  vprašanje.  Prašna nam pomaga najti pravi odgovor na naše vprašanje. Ta tehnika je lahko v pomoč pri iskanju odgovorov na popolnoma vsakdanja vprašanja, a še bolj v kakšni težji, prelomni situaciji, ko velikokrat ne vemo, kako naj se odločimo. Razkrije nam ozadje naše situacije in nam pomaga usmeriti nas na pot, ki je za nas  najboljša. Omogoči razjasnitev konkretnega vprašanja, dileme in nam je lahko v veliko pomoč pri jasni odločitvi in usmerjenem delovanju.

KARMIČNA PRAŠNA
Karmična prašna ali prašna svobode  nam da informacijo o tem, koliko je človek v tem življenju preoblikoval vpliv
karmičnih nosilcev  (svojo natalno karto) od trenutka svojega rojstva do sedaj. Gre za informacijo o tem, koliko se je oseba spremenila, napredovala ter koliko v resnici v življenju uporabljamo svobodno voljo.

PARTNERSKA KOMPATIBILNOST
Kompatibilnost v djotišu je posebna tehnika, kjer se z natančno primerjavo  natalnih kart partnerjev naredi analiza medsebojnega ujemanja. Svetovanje je možno le ob sodelovanju in soglasju obeh partnerjev.

Vabim vas, da se mi s svojimi vprašanji pridružite!