BUČNICA


Očiščeno bučo grobo nastrgamo in prepražimo na vročem olju ali maslu, da tekočina izpari, buča pa se zmehča. Ohladimo in ob nenehnem mešanju dodamo drugega za drugim rumenjake, sladkor, vanilinov sladkor ter na koncu previdno vmešamo še sneg iz beljakov.

3 liste testa zložimo drugega na drugega,vsakega sproti premažemo z oljem. Po zgornjem testu razporedimo polovico  nadeva in testo zvijemo v zvitek. Enako naredimo še preostalimi kosi listnatega testa. Zavitka previdno preložimo v namaščen pekač, ki ga lahko  po želji obložimo s peki papirjem. Zavitka premažemo z razgretim oljem/maslom in postavimo za pol ure v razgreto pečico; temperatura pečice naj bo 200˚C, dokler testo ne zarumeni. Pečeno bučnico razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo še toplo.


Potrebujemo:

  • 6 kosov listnatega testa
  • 1 kg očiščene  moškatne/hokaido buče
  • 4-5 žlic rastlinskega olja ali raztopljenega masla
  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 vrečki vanilinovega sladkorja
  • skodelica olja za testo in pekač
  • mleti sladkor za posip