GREEN ZEBRA NA PLADNJU

Najbolj znan zelen paradižnik  je najboljši brez vseh dodatkov, vendar je tudi odličen za »podlago« različnim sirom. Ta progasti zeleno beli plod je najokusnejši takrat, ko bele črte začnejo rumeneti, zelene proge pa ostanejo.


Potrebujemo:

  • Paradižnik ‘Green Zebra’ zrel, vendar čvrst
  • sir z modro plesnijo
  • nekaj stebelc limetine bazilike
  • žlica ali dve dobrega oljčnega olja

Baziliki osmukamo listke, popke in cvetke in jih pomešamo z oljem. Z vilicami razdrobimo sir z modro plesnijo in zmešamo preostalo baziliko. Oprane in osušene paradižnike narežemo na dobrega pol centimetra debele kolobarje. Razporedimo jih po krožniku. Na vsako rezino z žličko naložimo malo sira. Preostalo odišavljeno olje ponudimo v »omačnici« z žlico, da si lahko vsak jedec na krožniku jed sam dodatno začini.

 

Slavka Ilich

Povezava: glej JOGA ZA VSAK DAN in PREHRANA