Četrtkov Time Out: Indijski plesi

3.april 2014 ob 19.00, Joga Studio Sadhana- Vič.

Indija je dežela premnogih plesnih stilov, ki so se razvijali tekom večih tisočletij. Ponavadi govorimo o klasičnih plesih (bharatnatyam, kathak, odissi, itd.), ki so nastajali bodisi kot oblika čaščanja bogov v templjih, bodisi kot umetnost dvornih kurtizan, pa o folklornih plesih, katerih forme se razlikujejo od vasi do vasi in ustvarjajo čudovit kolaž indijskega kulturnega bogastva. V sodobnem času so izjemno priljubljeni plesi iz Bollywoodskih filmov, ki črpajo tako iz klasike in folklore, kot tudi iz zahodnega hip-hopa, show danca in jazz baleta.

Na Time Outovi delavnici bomo zaplesali na dva izmed največjih novejših Bollywoodskih hitov (Chammak Chalo in Kolaveri Di), ki sta osvojila srca tudi prek meja indijske podceline. Naučili se bomo nekaj plesnih kombinacij, ki vključujejo klasične indijske mudre (gestikulacijo ali pripovedovnje s položaji dlani), moderne korake in tudi korake plesa bhangra, ki izvira iz Punjaba in velja za nepogrešlivi del vsake indijske zabave ali poroke.

Z nami bo učiteljica plesa Sylvia Valentine, ki se že več kot 12 let ukvarja z Indijskimi in Orientalskimi plesi. Svoje znanje klasičnega Indijskega plesa Bharatnatyam je leto in pol poglabljala na plesnih akademijah v Indiji, sicer pa je koreografinja pri plesnem društvu Bayani.

Delavnica je primerna za vse; za plesalce, ki bi radi razširili svoje splošno plesno izobrazbo, pa tudi za popolne plesalske začetnike. V tej uri in pol si ne bomo zadali postati vrhunski plesalci, temveč se zabavati in sprostiti v ritmih Indije in spoznati, da to ni zgolj dežela joge in meditacije, temveč predvsem dežela glasbe, plesa in veselja.

Cena delavnice: 10 evrov

Prijavite se lahko na recepciji ali preko maila info@sadhana.si in pri svojem učitelju joge.

040 90 91 92