JOGA ODDIH: MOČ ZAKLONOV IN DIHALNIH TEHNIK, 12. – 14. APRIL


Kako premagati strah in kaj imajo zakloni s tem?
(piše: Sneža Vidovič)

Če dobro pomislim, sem bila že večkrat v emocionalnem krču, ko me je strah ustavil. Ko si nisem drznila narediti koraka naprej, ko se nisem odločila za nekaj, čeprav sem si to želela … Preganjala me je misel „Kaj pa če ….?“

Na nekem dopustu sem se poglobila v to svojo mantro „Kaj pa če ….?“. Od kod izvira, zakaj je tu?

Ugotovila sem, da je bila to pogosta mantra moje mame. Vedno je imela pomisleke polne dvomov in pretiranih skrbi. Njeno nezaupanje in očiten strah pred uspehom sta se naselila tudi v moje celice.

V svojem življenju sem imela bolj malo ljudi, ki so me spodbujali narediti nekaj novega, drugačnega; ljudi, ki so verjeli vame.

Nekega dne pa sem spoznala izjemnega učitelja joge Gyandeva McCorda. Bil je eden mojih prvih učiteljev in prav njemu sem lahko hvaležna, da sem danes tu kjer sem. Ob neki priložnosti (ko sem spet dvomila vase) mi je podaril dva nasveta. Prvi je bil znan rek Marka Twaina, ki mi je dal misliti:

“I have been through some terrible things in my life, some of which actually happened.”

Drugi nasvet, ki mi ga je dal Gyandev, pa je bil takle:

“Vadi zaklone! Drzni se izpostaviti, drzni se odpreti, drzni si biti ranljiva.”

Slednje me je zadelo v srce. Biti ranljiv – tega me je bilo strah. Raje sem gradila debele zidove okrog sebe, samo da ne bi bila prizadeta. In veste kaj? Za temi zidovi si osamljen, za zidovi je težko. Ko pa si enkrat dovoliš stopiti ven izza zidov, ko si dovoliš biti ranljiv, ko se soočiš z lastnim strahom in si rečeš: “Pa kaj, če mi ne uspe … kje pa piše, da mi mora uspeti takoj?” No, takrat zadihaš drugače, čutiš drugače …. takrat se osvobodiš lastnih spon.

Za mene so zakloni način, kako premagujem strah in gradim samozaupanje.

Znanje in veščine premagovanja strahu skozi zaklone in dihalne tehnike vam bom posredovala na Sadhana Joga Vikendu, ki se začne že 12. aprila!

Vse, ki vas je moja zgodba nagovorila, toplo vabim, da se mi pridružite. Pohitite s prijavo, saj imamo na voljo le še 4 mesta!

Sneža Vidovič, Joga studio Sadhana

CELOTEN OPIS – URNIK – CENA PROGRAMA:
https://www.sadhana.si/aktualno/6517/joga-oddih-moc-zaklonov-in-dihalnih-tehnik-12-14-april/